Διπλό… ντου από τον Ολυμπιακό με Ντάρκο και Ντιόγκο
Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ και εδραιώθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα. Στο 62 ο Κοβάσεβιτς και στο 66 ο Ντιόγκο παραβίασαν την εστία του Σάχα, υποχρεώνοντας την «Ένωση» στην πρώτη εφετινή ήττα της στο πρωτάθλημα. Στο 75’ το σουτ του Σκόκο βρήκε το δοκάρι, ενώ στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χουανφράν.
Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ και εδραιώθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα.
Στο 62 ο Κοβάσεβιτς και στο 66 ο Ντιόγκο παραβίασαν την εστία του Σάχα, υποχρεώνοντας την «Ένωση» στην πρώτη εφετινή ήττα της στο πρωτάθλημα. Στο 75’ το σουτ του Σκόκο βρήκε το δοκάρι, ενώ στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χουανφράν.
Δίκαιη πέρα για πέρα η νίκη του Ολυμπιακού, απέναντι σε μία ΑΕΚ που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη για να μη χάσει. Επιθετικά η ομάδα του Δώνη ήταν ανύπαρκτη, δούλεψε καλά αμυντικά και πίεσε, αλλά η είσοδος του Κοβάτεβιτς, σε συνδυασμό με την προώθηση του Ντιόγκο στη μεγάλη περιοχή του Σάχα, χάρισαν στους ερυθρόλευκους τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Η καλύτερη (χωρίς να εντυπωσιάσει με το παιχνίδι της) και πιο ποιοτική ομάδα ήταν τελικά αυτή που κέρδισε…
Μέτριο ποιοτικά ήταν το ματς στο πρώτο 25λεπτο, καθώς κυριάρχησαν τα φάουλ εκατέρωθεν και έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του, αλλά οι κιτρινόμαυροι είχαν κλείσει τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Σάχα.
Η πρώτη φάση που οι ερυθρόλευκοι έφτασαν με αξιώσεις κοντά στο γκολ σημειώθηκε στο 25΄, όταν μετά από φάουλ του Γκαλέτι ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά κι ανάγκασε τον Σάχα να διώξει πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 27 ο Πελετιέρι προσπάθησε με μπαλιά-τρύπα να βρει τον Σκόκο, απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στον Μπλάνκο, που εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς το κέντρο της εστίας του Νικοπολίδη.
Όσο περνούσε η ώρα και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις (ο Ντιόγκο ήταν απελπιστικά μόνος του), μιας και από τα άκρα οι Γκαλέτι, Λέτο (εξουδετερώθηκαν πλήρως από τους Χουανφράν και Γεωργέα) δεν μπορούσαν να πλαγιοκοπήσουν και να βγάλουν επικίνδυνες σέντρες, η ΑΕΚ ανέβαζε την απόδοσή της και στο 37 έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή και έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Βλέποντας την ομάδα να χωλαίνει τόσο στις πτέρυγες, αλλά και επιθετικά, ο Βαλβέρδε εκανε γρήγορα δύο αλλαγές. Στο 46΄ έβαλε τον Τζόρτζεβιτς αντί του Λέτο και στο 60΄ τον Κοβάσεβιτς αντί του Μπελούτσι.
Οι δύο παίκτες φρόντισαν να δικαιώσουν τον Ισπανό προπονητή, καθώς, σ΄ ένα χρονικό σημείο του αγώνα που η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο Τζόρτζεβιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Πελετιέρι, έδωσε μισό γκολ στον Κοβάτσεβιτς, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Σάχα κι έκανε το 1-0.
Το γκολ έδωσε φτερά στους ερυθρόλευκους, που στο 66΄ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ντιόγκο, ο οποίος με προβολή προ του Χουανφράν εκμετελλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Ντομί.
Στο 75΄ η ΑΕΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, όταν το αριστερό σουτ του Σκόκο βρήκε το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη και κατέληξε άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Βασσάρας (είχε πολύ καλή διαιτησία) έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Χουαφράν για φράγμα πάνω στον Γκαλέτι.
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!