Ένα... ξεχωριστό φιλικό έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν με αντίπαλο τα μέλη του Supporters Club. Ευχαριστημένος με Πλιάτσικα και προπονητικό κέντρο ο Τόνι Σαβέβσκι.
Ένα… ξεχωριστό φιλικό έγινε την Τετάρτητο απόγευμα στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν με αντίπαλο τα μέλη του Supporters Club.
Το εν λόγω κλαμπαποτελείται από φίλους της «Ένωσης» που ενισχύουν οικονομικά την ομάδα και απολαμβάνουν κάποια προνόμια, όπως το φιλικό που έγινε.
Κατά τ άλλα, απόντων πάντα των διεθνών, έγινε η προπόνηση. Οι Αλβες και Μαντούκα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ο Χετεμάι έκανε ατομικό πρόγραμμα. Σε κανονικό ρυθμό προπονήθηκαν οι Γεωργέας, Αλεξόπουλος και Μπλάνκο.
Ευχαριστημένοςμε Πλιάτσικα και προπονητικό κέντρο ο Σαβέβσκι
Ο Τόνι Σαβέβσκι συμπληρώνει αισίως 20 χρόνια από τότε που ήλθε – άγνωστος στο ευρύ κοινό – στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Ένας από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη κίτρινη φανέλα είναι πλέον τεχνικός διευθυντής του συλλόγου. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ αναφέρθηκε στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας.
«Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δέκα χρόνια. Μόνο κάποιος που έχει δικό του προπονητικό κέντρο μπορεί να καταλάβει την αξία που έχει για την ομάδα. Γενικά τα τελευταία χρόνια υπήρξε ταλαιπωρία λόγω της έλλειψης του προπονητικού κέντρου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το δικό σου σπίτι και να μπορείς εκεί να δουλέψεις με τις ακαδημίες για να παράγεις νέους παίκτες.
» Από την άλλη όμως, είτε έχεις είτε δεν έχεις, παίκτες προσπαθείς να βγάλεις. Σημαίνει πολλά. Κατ΄ αρχάς έχεις ένα κύρος παραπάνω σαν ομάδα. Είναι το δικό σου κόσμημα, μπορείς να υπερηφανεύεσαι για αυτό»
Επίσης, ο Σαβέβσκι αναφέρθηκε στον Βασίλη Πλιάτσικη, παίκτη – αποκάλυψη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος:
«Ακόμα δεν έχουμε δει το έργο μέχρι το τέλος. Ο Βασίλης είναι 20 χρόνων παιδί και έχει ακόμα ολόκληρη καριέρα μπροστά του. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι καριέρες έχουν τελειώσει και πρόωρα σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό το ότι κλήθηκε στην εθνική ανδρών, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
» Είναι σημαντικό προσόν η ψυχική αντοχή για έναν αθλητή. Να μπορεί να ξεπερνά τις τυχόν αδικίες από τον προπονητή του. Οφείλουμε να πιστεύουμε στα ταλέντα της Ελλάδας και να μην ψάχνουμε συνεχώς τους ξένους ποδοσφαιριστές. Το ότι βγήκε ένας Παπασταθόπουλος και μέσα σε έναν χρόνο πουλήθηκε σε ομάδα του εξωτερικού με ένα αρκετά μεγάλο ποσό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα.
» Αυτό πρέπει να μας κάνει να καταλάβουμε ότι οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές αξίζουν της εμπιστοσύνης μας. Έτσι, με τα νέα αθλητικά κέντρα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο και να δημιουργήσουμε πιο ανταγωνιστικούς Έλληνες παίκτες».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.