Standard & Poors και Fitch απειλούν με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας
Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας απειλούν οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poors και Fitch, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον σκληρά μέτρα λιτότητας ώστε να μειωθούν οι δαπάνες.
Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας απειλούν οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poors και Fitch.
Μιλώντας τη Δευτέρα στο Reuters, στελέχη της Standard & Ρoors και της Fitch Ratings ανέφεραν ότι σε περίπτωση που το υπουργείο Οικονομίας δεν καταφέρει να μειώσει τις δαπάνες και να μειώσει το δημόσιο χρέος, τότε θα αναγκαστούν να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Standard & Ρoors, η περικοπή των δαπανών είναι αναγκαία, παρά τα νέα φορολογικά μέτρα,γιατί μία πιθανή αποτυχία στη μείωση του δημοσίου χρέους θα επηρεάσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.
«Η αποτυχία στη μείωση του δημοσίου χρέους, μεσοπρόθεσμα, θα μπορούσε σαφώς να ασκήσει πιέσεις στην αξιολόγηση της χώρας» λέει στέλεχος της S&P.
Τα φορολογικά μέτραδεν προβλέπουν «τίποτα για την αντιμετώπιση των δομικών αδυναμιών του προϋπολογισμού» προσθέτει και συμπληρώνειότι «στη στρατηγική κατάρτισης του προϋπολογισμού υπάρχει επανειλημμένως πλήρης απουσία μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών».
Ειδική αναφορά υπάρχει και για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη μεταρρύθμιση δεν είναι επαρκής για να βοηθήσει το σύστημα που απειλείται με κατάρρευση σε 15 χρόνια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.