Ανοδικές τάσεις στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα
Μικρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να ακολουθεί την ανοδική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Μικρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να ακολουθεί την ανοδική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών, στις 12:25 η ώρα, βρισκόταν στις 3.299,86 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 0,28%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 44,1 εκατομύρια ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 1,98%,του Εμπορίου κατά 1,22% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 0,91%.
Τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι εξής: των Μέσων Ενημέρωσης κατά 2,10%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,47% και των Τροφίμων-ποτών κατά 0,99%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,59%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες κατά 0,25% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση κατά 0,37%.
Από τις μετοχές που διακινούνται 60 ενισχύονται, 81 υποχωρούν και 59 παραμένουν αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.