Πέντε Ιταλοί παίκτες κατηγορούνται για στημένα ματς στο Campionato
Για στημένους αγώνες και παράνομες ενέργειες, κατηγορήθηκαν από την ιταλική ομοσπονδία, πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Campionato και συγκεκριμένα στη Λιβόρνο και την Αταλάντα. Οι κατηγορούμενοι, καλούνται να αποδείξουν, ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια τη σεζόν που πέρασε, δεν προσπάθησαν να «μαγειρέψουν» τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων.
Για στημένους αγώνες και παράνομες ενέργειες μέσα στο γήπεδο, κατηγορήθηκαν από την ιταλική ομοσπονδία, πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Campionato και συγκεκριμένα στη Λιβόρνο και την Αταλάντα. Οι κατηγορούμενοι, καλούνται τώρα να αποδείξουν, ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια τη σεζόν που πέρασε, δεν προσπάθησαν να «μαγειρέψουν», όπως τους βόλευε, τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων.
Οι κατηγορίες, απευθύνονται στον Τζιαν Πάολο Μπελίνι της Αταλάντα, στον παλιό αρχηγό της Λιβόρνο Νταβίντ Μπαλέρι και στους συμπαίκτες του Αλεσάντρο Γκραντόνι και στους αδελφούς Εμανουέλε και Αντόνιο Φιλιπίνι.
Οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, διεξήχθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2007 (1-1) και στις 4 Μαϊου 2008 (3-2) υπέρ της Αταλάντα.
Από την ομοσπονδία της χώρας πάντως, κλήθηκαν και οι δύο σύλλογοι, που θα πρέπει να απολογηθούν για τις παράνομες ενέργειες των ποδοσφαιριστών τους και να καταθέσουν τα στοιχεία που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.
Από κει και πέρα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως ακριβώς αποδεικνύεται από την ομοσπονδία η ενοχή των πέντε παικτών και σε ποια συγκεκριμένα στοιχεία βασίζονται οι κατηγορίες. Η δικαιοσύνη σε τέτοιες περιπτώσεις δεν «αστειεύεται» στην Ιταλία και οι τιμωρίες είναι αρκετά σκληρές για όλους ανάλογα με το βαθμό του παραπτώματος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Γιουβέντους, που λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο, είχε υποβιβαστεί στη μικρότερη κατηγορία. Οι ανακρίσεις πάντως, είναι αυτές που θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη και τι έκταση πήραν τα περιστατικά.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.