Επίθεση κατά των ασφαλισμένων «βλέπει» στο έλλειμμα του ΟΑΕΕ το ΚΚΕ
Την εκτίμηση ότι τώρα αρχίζει η μεγάλη επίθεση κατά των ασφαλισμένων και ειδικότερα κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ελλειμματικό ταμείο, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα που συναντήθηκε με τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
Την εκτίμηση ότι τώρα αρχίζει η μεγάλη επίθεση κατά των ασφαλισμένων και ειδικότερα κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ελλειμματικό ταμείο, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα που συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
«Τώρα φαίνεται ότι αρχίζει η μεγάλη επίθεση απέναντι σε όλους τους ασφαλισμένους και στην προκειμένη περίπτωση στους ελευθεροεπαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ελλειμματικό ταμείο και πάνω σε αυτό το ζήτημα έρχονται να τους αφαιρέσουν τον πόρο που εισέπρατταν για το ταμείο και με βάση αυτόν τον πόρο ενίσχυαν τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις» τόνισε.
Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «σε όλο του το μεγαλείο θα φανεί πόσο αντιλαϊκός είναι αυτός ο ασφαλιστικός νόμος» και πρόσθεσε: «Από τη δική μας πλευρά θέλουμε και να παρεμβάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή του, αλλά και θα στηρίξουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα μέσα και έξω από τη βουλή, που μας έδωσε η ομοσπονδία των συνταξιούχων».
«Θλιβερή» χαρακτήρισε την κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στον Οργανισμό.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για θεσμική κατοχύρωση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ, δημοσιοποίηση της αναλογιστικής μελέτης, «με την οποία επιχειρείται η ενσωμάτωση στον ήδη προβληματικό ΟΑΕΕ, άλλων ασφαλιστικών ταμείων» και «άμεση στέλεχωσή του με αξιοκρατικό τρόπο και όχι μέσω προγραμμάτων Stage και συμβάσεων έργου».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.