Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα ο Ράικαρντ, ανέλαβε υπηρεσίες ο Γκουαρντιόλα

Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα ο Ράικαρντ, ανέλαβε υπηρεσίες ο Γκουαρντιόλα

Ο διασυρμός της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 στο el clasico της Τετάρτης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το... ποτήρι και ο Φρανκ Ράικαρντ αποτελεί πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Καταλανών. Τη θέση του Ολλανδού τεχνικού θα πάρει μέχρι το τέλος της σεζόν ο παλιός άσος της ομάδας, Πέπε Γκουαρντιόλα.

66

Ο διασυρμός της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 στο el clasico της Τετάρτης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το… ποτήρι και ο Φρανκ Ράικαρντ αποτελεί πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Καταλανών. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, τη θέση του Ολλανδού τεχνικού θα πάρει μέχρι το τέλος της σεζόν ο παλιός άσος της ομάδας, Πέπε Γκουαρντιόλα.

«Ο κύκλος έκλεισε επειδή τα αποτελέσματα δεν ήλθαν όπως τα περιμέναμε. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά απογοητευτική αυτή τη σεζόν. Δεν καταφέραμε να τα βελτιώσουμε όταν έπρεπε και αποφασίσαμε ότι το συμβόλαιο μας με τον Φρανκ πρέπει να λυθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα, που μετά το τέλος της σεζόν θα αποφασίσει εάν ο Γκουαρντιόλα θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας.

Μετά την ήττα της από τη Ρεάλ και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Βιγιαρεάλ επί της Ουέλβα, η Μπαρτσελόνα κυνδυνεύει να χάσει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Το συμβόλαιο του Φρανκ Ράικαρντ είχε ισχύ μέχρι το 2009. Ο αντικαταστάτης του, Πέπε Γκουαρντιόλα είχε αποτελέσει μέλος της dream team της Μπαρτσελόνα στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, η οποία υπό την καθοδήγηση του Γιόχαν Κρόιφ είχε κατακτήσει τέσσερα σερί πρωταθλήματα Ισπανίας και το Κύπελλο πρωταθλητριών το 1992. Είχει επίσης κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την ομάδα της Ισπανίας στη Βαρκελώνη την ίδια χρονιά.

Εγκατέλειψε την Μπαρτσελόνα για χάρη της Μπρέσια το 2001, όποπυ όμως βρέθηκε θετικός σε χρήση ναδρολόνης και είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και κινήθηκε νομικώς, για να δικαιωθεί μετά από λίγους μήνες. Μετά από πέρασμα από το Κατάρ και το Μεξικό, κρέμασε τα παπούτσια του τον Οκτώβριο του 2006.

Τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, την οποία ανέβασε την πρώτη θέση του γκρουπ της στην τέταρτη κατηγορία Ισπανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024