Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Δεν περνάει από το μυαλό του Πεσέιρο το ενδεχόμενο της παραίτησης

Δεν περνάει από το μυαλό του Πεσέιρο το ενδεχόμενο της παραίτησης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του από τον Παναθηναϊκό ο Ζοζέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ελάχιστες πιθανότητες στην ομάδα του να πάρει τον τίτλο και έκανε την αυτοκριτική του λέγοντας ότι «για την εικόνα της ομάδας ευθύνομαι, γιατί έκανα πολλά λάθη». Πρόστιμο σε Γκαλίνοβιτς, Γκονζάλες και εισαγγελική έρευνα για το συλλαλητήριο. Μήνυση Βγενόπουλου κατά Star Channel.
- Τζίγκερ: Υποχρέωση η αντοχή στην πίεση

66

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του από τον Παναθηναϊκό ο Ζοζέ Πεσέιρο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ελάχιστες πιθανότητες στην ομάδα του να πάρει τον τίτλο, έκανε την αυτοκριτική του λέγοντας ότι «για την εικόνα της ομάδας ευθύνομαι, γιατί έκανα πολλά λάθη» και απέδωσε τη μη χρησιμοποίηση του Σωτήρη Νίνη στις συνθήκες των αγώνων που «δεν μας επέτρεψαν να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο».

Για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό είπε ότι «οφείλεται σε θέματα τακτικής, ενώ δεν έχουμε τη σταθερότητα που θέλουμε» και θυμήθηκε αυτά που είπε στην πρώτη του συνέντευξη επί ελληνικού εδάφους για μία άκρως επιθετική ομάδα:

«Επιμένω ότι προτιμώ η ομάδα μου να κερδίζει 4-3 αντί για 1-0. Οι δυνατότητες των παικτών ταιριάζουν με αυτό (σ.σ. 1-0) και δεν μας επέτρεπαν να ρισκάρουμε περισσότερο στα παιχνίδια που νικήσαμε. Τα μεγάλα σκορ έγιναν σε ματς που χάσαμε, όπως στην Ξάνθη, στο Ηράκλειο με ΟΦΗ».

Μετά από ερώτηση που του έγινε σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα, ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να μείνει κι ότι ακόμη αισθάνεται ασφαλής:

«Δεν περνάει από το μυαλό μου να παραιτηθώ. Αισθάνομαι την ίδια ασφάλεια που αισθανόμουν και όταν είχα πρωτοέρθει στην ομάδα. Θέλουμε να δείξουμε μια ομάδα με φιλοσοφία και βλέπω θετικά σημάδια».

Ο 47χρονος προπονητής συνέχισε κάνοντας την αυτοκριτική του:

«Ευθύνομαι για την εικόνα της ομάδας και κάποια λάθη που έκανα. Θεωρώ ότι έκανα πολλά λάθη».

Για το επεισόδιο με τον Γκονζάλες και την κριτική που έκανε ο Αργεντινός για την τακτική στο ματς με τον Πανιώνιο προτίμησε να μη ρίξει… λάδι στην φωτιά:

«Είναι δικαίωμα του κάθε παίκτη να εκφράζει την άποψή του, αλλά δεν θα πρέπει να την εκφράζει δημοσίως».

Η τοποθέτησή του για το Σωτήρη Νίνη, μετά από σχετικό ερώτημα ήταν η ακόλουθη:

«Συμφωνώ ότι έχει παίξει λιγότερο από ό,τι περιμέναμε. Οι συνθήκες των αγώνων δεν μας επέτρεψαν να τον χρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο είναι ένας παίκτης με μέλλον».

Οι τοποθετήσεις που σχολιάστηκαν περισσότερο ήταν «δεν υπάρχει απειθαρχία στην ομάδα» και «έχω τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα».

Για τον Μανούτσο και με αφορμή τη συμμετοχή του σε φιλικό της εθνικής ομάδας είπε πως «προφανώς είναι περισσότερο επαγγελματίας με την εθνική, παρά στον Παναθηναϊκό. Είναι λίγο καιρό στην Ελλάδα και ήταν δύσκολο να εγκλιματιστεί πλήρως».

Αναφερόμενος τέλος, στη μάχη του τίτλου, επεσήμανε:

«Έχουμε 5-10% πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τις εξαντλήσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να νικάμε ακόμα και με 0% πιθανότητες για τίτλο».

Πρόστιμο σε Γκαλίνοβιτς, Γκονζάλες

Με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμώρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και τον Εκι Γκονζάλες για το μεταξύ τους επεισόδιο, παραμονές του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μια ποινή που ισοδυναμεί με «χάδι», ειδικά στην περίπτωση του Αργεντινού, καθώς στην Παιανία έχουν… χάσει το μέτρημα των πειθαρχικών παραπτωμάτων, στα οποία έχει υποπέσει ο Γκονζάλες.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προετοιμασία των «πρασίνων» για το ματς με τον Αρη. Ο Πεσέιρο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Σέριτς, Λεοντίου, ΝΝτόι. Την Πέμπτη, ο Καραγκούνης «έβγαλε» το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης κι έτσι οι αυξάνονται οι πιθανότητες να προλάβει το κυριακάτικο παιχνίδι.

Προκαταρκτική έρευνα για δημοσιεύματα σχετικά με το συλλαλητήριο

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν το συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού την Κυριακή στο Πεδίο του Αρεως.

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, που εμπίπτουν στο νόμο περί εξωσχολικού αθλητισμού (αφορά και ενέργειες εξωγηπεδικής βίας).

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ΠΕΚ, Ανδρέας Βγενόπουλος προχώρησε σε μήνυση κατά του Star Channel για συκοφαντική δυσφήμιση απέναντι στη Marfin Investment Group (MIG) για την πώληση του ποσοστού της στον ΟΤΕ στη γερμανική Deutcshe Telekom (DT).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies