Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στρατηγική συνεργασία Vivartia με Λ.Φρέρη – Προτάσεις για Everest, Olympic Catering

Στρατηγική συνεργασία Vivartia με Λ.Φρέρη – Προτάσεις για Everest, Olympic Catering

Σε στρατηγική συνεργασία για τη δημιουργία εταιρείας με την επωνυμία Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης προβαίνουν η Vivartia και ο επιχειρηματίας Λαυρέντιος Φρέρης, μέτοχος της Everest. Στη νέα εταιρεία η Vivartia θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και ο κ. Φρέρης με 49%. Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης για Vivartia, Olympic Catering, Everest.

28

Σε στρατηγική συνεργασία για τη δημιουργία εταιρείας με την επωνυμία Αλκμήνη Επενδύσεις Εστίασης προβαίνουν η Vivartia και ο επιχειρηματίας Λαυρέντιος Φρέρης, μέτοχος της Everest. Στη νέα εταιρεία η Vivartia θα συμμετέχει με ποσοστό 51% και ο κ. Φρέρης με 49%.

Πρόθεση των δύο μετόχων είναι να υποβάλει η νέα εταιρεία προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% των μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Everest Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων.

Προκειμένου να ισχύσει η δημόσια πρόταση πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον 50,1% της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι ο μέτοχος της Everest, κ. Λαυρέντιος Φρέρης θα μεταβιβάσει ή προσφέρει κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης το 26% περίπου που κατέχει στην Everest.

Η τιμή της δημόσιας πρότασης ορίζεται σε 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Olympic Catering

Παράλληλα, η ίδια εταιρεία θα προβεί σε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση έως του 100% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Olympic Catering Α.Ε. σε τιμή 2,65 ευρώ μετοχή. Προκειμένου να ισχύσει η δημόσια πρόταση πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον 50,1% της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Everest κατέχει ήδη το 44% περίπου της Olympic Catering.

Η ανωτέρω συμφωνία και οι δημόσιες προτάσεις τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης

Την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των Vivartia, Olympic Catering, Everest αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών από σήμερα 7/3/2008, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που είχαν επιβάλλει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο