Η θεσμική μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί, τονίζει ο υπουργός Παιδείας
Ο πρώτος κύκλος της θεσμικής μεταρρύθμισης στην Ανώτατη Εκπαίδευση ολοκληρώθηκε, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έπειτα από συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στην πράξη.
Ο πρώτος κύκλος της θεσμικής μεταρρύθμισης στην Ανώτατη Εκπαίδευση ολοκληρώθηκε, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έπειτα από συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στην πράξη.
O πρώτος κύκλος περιλαμβάνει το γενικό εσωτερικό κανονισμό, και τον τετραετή οικονομικό προγραμματισμό για τα μεταπτυχιακά, την έρευνα και την τεχνολογία. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη για την εφαρμογή του νόμου, είπε ο κ.Στυλιανίδης και επισήμανε ότι θα συνεχιστεί και θα εφαρμοστεί ο νόμος στην πράξη.
Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας, τα πανεπιστήμια που εφαρμόζουν τις διατάξεις θα έχουν προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών κύκλων.
Για το πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι είναι κατακριτέα κάθε προσπάθεια μικρών ακραίων συνόλων, όπως είπε, που προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου. Με το νέο νόμο -πρόσθεσε- οι πρυτανικές αρχές έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να εφαρμόσουν στην πράξη τη δημοκρατική λειτουργία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ο υπουργός, που ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνόδου των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ, συμπλήρωσε ότι η χώρα μας δίνει τα περισσότερα χρήματα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το 1,8 του ΑΕΠ, καθώς και ότι εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου, ύψους 2,2 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ΚΠΣ.
* Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, μετά την οποία δεν έγιναν δηλώσεις.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.