Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές εταιρειών τεχνολογίας και μετάλλων, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις της Cisco Systems για τις πωλήσεις και την πτώση των τιμών του χαλκού.
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές εταιρειών τεχνολογίας και μετάλλων, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις της Cisco Systems για τις πωλήσεις και την πτώση των τιμών του χαλκού.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,54% στις 3.739,69 μονάδες.
Η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Cisco Τζον Τσέιμπερς ότι η πτώση των πωλήσεων μπορεί να διαρκέσει για μήνες, ρίχνει χαμηλότερα τις μετοχέες του τεχνολογικού κλάδου.
Η Infineon Technologies «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 6,9% στα 6,24 ευρώ, καθώς ανακοίνωσε ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στην περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2007.
Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν η ASML Holding (-2,8% στα 17,12 ευρώ) και η Nokia (-1,5% στα 23,80 ευρώ).
Οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές κινούνται πτωτικά ενόψει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.
Ωστόσο, η Deutsche Bank καταγράφει κέρδη καθώς τα αποτελέσματά της δεν συμπεριελάμβαναν αρνητικές εκπλήξεις που σχετίζονται με την αγορά ενυπόθηκων δανείων.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,52% στις 5.844,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,91% στις 4.772,59 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,56% στις 6.809,50 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 13.207,15 μονάδες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας