Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αύξηση κερδών θα φέρει η ανάθεση του management του Ερρίκος Ντυνάν, λέει ο Α.Μαρτίνης

Αύξηση κερδών θα φέρει η ανάθεση του management του Ερρίκος Ντυνάν, λέει ο Α.Μαρτίνης

Η νόμιμη ανάθεση του μάνατζμεντ του «Eρρίκος Ντυνάν» στην Eurohospital, που ίδρυσαν από κοινού το Ιατρικό Αθηνών και η Euromedica, θα έχει θετικά αποτελέσματα στη ενίσχυση της κερδοφορίας του νοσοκομείου, ανέφερε ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης.

93

Η ανάθεση του μάνατζμεντ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Eρρίκος Ντυνάν» στην Eurohospital, την εταιρία που δημιούργησαν από κοινού το Ιατρικό Αθηνών και η Euromedica για το σκοπό αυτό, θα έχει θετικά αποτελέσματα στη ενίσχυση της κερδοφορίας του νοσοκομείου, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση η νέα συνεργασία δεν πρόκειται να αλλάξει τον κοινωφελή χαρακτήρα του νοσοκομείου, καθώς το 20% της δυναμικότητάς του παραμένει για την περίθαλψη των απόρων.

Η διαχείριση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ανετέθη στην κοινοπραξία «Eurohospital», στην οποία μετέχουν κατά 50% το Ιατρικό Αθηνών και κατά 50% η Euromedica.

Η ετήσια αρχική συνεργασία ξεκίνησε να ισχύει από την 1/1/2008 και οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για την επέκτασή της για μια πλέον τριετία, ανέφερε ο κ. Μαρτίνης, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη σύμβαση αυτή και μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς σημείωσε πως το Νομικό Συμβούλιο είναι όργανο γνωμοδοτικό.

Ο κ. Μαρτίνης σημείωσε ότι από την κερδοφορία που θα προκύψει, μέρος θα διανεμηθεί στη Eurohospital και μέρος στον Ερυθρό Σταυρό.

Aναφερόμενος στην προσδοκία της Eurohospital για τη συνεργασία με το νοσοκομείο, ο κ. Μαρτίνης επεσήμανε ότι είναι ισχυρό κίνητρο η συνεργασία με ένα κερδοφόρο νοσοκομείο σε ορίζοντα τριετίας.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το θέμα της σύμβασης, ο κ. Μαρτίνης, την χαρακτήρισε πιλοτική και επισήμανε ότι στον πρώτο χρόνο θα υπάρξει ισοσκελισμένος ισολογισμός, ωστόσο για τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι θα υπάρξουν κέρδη, ενώ, όπως ανέφερε, στόχος δεν είναι η υπέρμετρη κερδοφορία, αλλά η σταθερή ανάπτυξη.

Αναφερόμενος εξάλλου στη σύμβαση με το Δημόσιο για τα νοσοκομεία του Ερυθρού Σταυρού «Κοριαλένειο-Μπενάκειο» και Ασκληπιείο Βούλας, ο κ. Μαρτίνης είπε ότι αποτελεί επικαιροποίηση της παλαιάς σύμβασης με επιχορήγηση 12 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κάθε χρόνο, τονίζοντας ότι οι ηθικές δεσμεύσεις προς το Δημόσιο όχι απλώς ισχύουν, αλλά προσβλέπει και σε επέκταση της συνεργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο