Συστάσεις με νόημα από Πεσέιρο με αφορμή τη δυσαρέσκεια Καραγκούνη
Συστάσεις προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με αφορμή τη δυσαρέσκεια του Γιώργου Καραγκούνη κατά την αλλαγή του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, έκανε ο Ζοσέ Πεσέιρο, τονίζοντάς τους ότι πρέπει να βάζουν πάντα την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους.
Συστάσεις προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με αφορμή τη δυσαρέσκεια του Γιώργου Καραγκούνη κατά την αλλαγή του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, έκανε ο Ζοσέ Πεσέιρο, τονίζοντάς τους ότι πρέπει να βάζουν πάντα την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους.
«Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες και τις ικανότητές σας. Εχω μεγάλες απαιτήσεις και για αυτό σας φωνάζω πολύ κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μόνο έτσι θα γίνουμε καλή ομάδα» τους είπε αρχικά και συνέχισε…
«Είδα ότι ο Καραγκούνης έδειξε δυσαρεστημένος όταν αντικαταστάθηκε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Να ξέρετε ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Καταλαβαίνω ότι στενοχωριούνται όσοι δεν παίζουν ή γίνονται αλλαγή. Εγώ είμαι ο προπονητής, όμως, κι εγώ κάνω τις επιλογές. Δεν θέλω να αντιδράτε, διότι αυτό δεν κάνει καλό στην ομάδα. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, όμως θα πρέπει να την εκφράζει με σωστό τρόπο».
Μετά την ομιλία του στους παίκτες, ο Πορτογάλος μίλησε και κατ ιδίαν με τον Γιώργο Καραγκούνη, κι αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις, το θέμα έληξε εκεί.
Το ρεπό της Τρίτης (11/12) έδωσε τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να ξεκουραστούν ενόψει της καθοριστικής 12ης στροφής του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τον Πανιώνιο (15/12, 19:00) στη Νέα Σμύρνη θα ξεκινήσει την Τετάρτη (12/12) και η νίκη είναι μονόδρομος.
Η ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με την τελευταία εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Στόχος να κάνει το καθήκον της για να απολαύσει με ήσυχο το κεφάλι του το ντέρμπι των έτερων διεκδικητών της κορυφής στο Καραϊσκάκη και να αποκομίσει το βαθμολογικό όφελος.
Εφόσον οι πράσινοι πάρουν το τρίποντο στη Νέα Σμύρνη, τότε οποιοδήποτε αποτέλεσμα έρθει στο ντέρμπι ανεβαίνουν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Με ισοπαλία στο Φάληρο ανεβαίνουν στη 2η θέση και πλησιάζουν την ΑΕΚ στον ένα βαθμό. Με άσο δημιουργείται τριπλή ισοβαθμία και των τριών ομάδων στους 27 βαθμούς, ενώ με διπλό ακολουθούν την Ενωση με τη διαφορά των τριών πόντων που ήδη υπάρχει.
Επομένως, ο Παναθηναϊκός, που παίζει μία μέρα νωρίτερα από το ντέρμπι, πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς για να βρεθεί κερδισμένος από τις ανακατατάξεις που θα φέρει το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.
Τις τέσσερις τελευταίες περιόδους ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολα από τη Νέα Σμύρνη και τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες φορές με ένα γκολ.
Τη χρονιά του νταμπλ (2003-04) ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν με εκπληκτικό γκολ στο 83 χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (1-0).
Την επόμενη περίοδο (2004-05) ο Φάνης Γκέκας ντύθηκε Σανμαρτεάν και με τέρμα στο 27 χάρισε τη νίκη στους πράσινους.
Τη σεζόν (2005-06) το τριφύλλι με τον Αλμπέροτ Μαλεζάνι στον πάγκο του γύρισε ένα χαμένο παιχνίδι στο τελευταίο μισάωρο και τελικά επικράτησε με 4-2. Ο Πανιώνιος είχε προηγηθεί 2-0 με σκόρερ τους Λουτσιάνο (48`) και αυτογκόλ του Λεοντίου (61`). Ωστόσο, τα τέρματα των Κώτσιου (72`), Μάντζιου (83`), Γκέκα (89`) και Παπαδόπουλο (90`) οδήγησαν τους πράσινους από την καταστροφή στο θρίαμβο.
Την περσινή σεζόν (2006-07) τη λύση έδωσε η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 86 και οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 1-0.
Η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ματς με την Ατλέτικο:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι από 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2007, θα τεθούν στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα για το Κύπελλο UEFA, Atletico Madrid – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ που θα διεξαχθεί στις 20/12/2007, στην ΜΑΔΡΙΤΗ της Ισπανίας.Δικαίωμα αγοράς έχουν οι κάτοχοι διαρκείας και οι χρήστες της Ticketclub, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράσουν έως 2 εισιτήρια ο καθένας.
» Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίου είναι η δήλωση όλων των στοιχείων ταξιδίου προς και από την Ισπανία. Συγκεκριμένα, απαιτούνται: ο αριθμός διαβατηρίου, λεπτομέρειες μετάβασης και λεπτομέρειες διαμονής.Η υποβολή των αιτημάτων για εισιτήρια θα γίνεται μέσω fax (210-8093742).
» Για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορίες, οι φίλαθλοι μας μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο στα: 801 111 1908 (από σταθερό) & 210 809 4111 (από κινητό).Στα ίδια τηλέφωνα θα μπορούν να απευθύνονται και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που διαμένουν στο εξωτερικό προκειμένου να υποβάλουν τα αιτήματά τους.Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 30, 34 και 42 ευρώ(περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.