Ανοδο 0,93% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.177,09 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,93%.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.177,09 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,93%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 533,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 155,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Τροφίμων – ποτών σε ποσοστό 2,80%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 1,57%, του Πετρελαίου – Αερίου σε ποσοστό 1,55% και των Τραπεζών κατά 1,49%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 0,62%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 0,41% και των Κατασκευών σε ποσοστό 0,35%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,06%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,69% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,86%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Τεχνική Ολυμπιακή +14,86%, Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου +8,79% και Μοχλός +8,33%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Εμπορικός Δεσμός(Π) -10,00%, Πραξιτέλειο(Π) -9,02% και Αατλάντικ -8,52%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 189 ενισχύθηκαν, 64 υποχώρησαν και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.