Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ θέτουν εαυτούς οι Σπ.Σπηλιωτόπουλος και Ευ.Πολύζος

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ θέτουν εαυτούς οι Σπ.Σπηλιωτόπουλος και Ευ.Πολύζος

Αποχωρεί από την πολιτική ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές. Εκτός ψηφοδελτίων έθεσε εαυτόν και ο βουλευτής Ευάγγελος Πολύζος.

71

Αποχωρεί από την πολιτική ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Αχαΐας και υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση Καραμανλή μέχρι τον ανασχηματισμό της 14ης Φεβρουαρίου 2006, θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος του στην πολιτική και αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν είχε κρύψει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του όταν, στις 14 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης, ορίζοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

«Στην πολιτική πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Μπήκα στο υπουργείο με το κεφάλι ψηλά και φεύγω με το κεφάλι ακόμα ψηλότερα» είχε δηλώσει τότε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Τη Δευτέρα επίσης, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Ευάγγελος Πολύζος ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

«Θέλω να τονίσω ότι θα είμαι πάντα παρών στους αγώνες για σας και για τη ΝΔ του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Πολύζος, καλώντας ταυτόχρονα όλους όσοι είναι δίπλα στον πρωθυπουργό «να πράξουν το ίδιο, γιατί αυτό επιβάλλει το κομματικό μας καθήκον και η κοινή λογική».

Ο κ. Πολύζος είχε τεθεί εκτός της ΝΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξαιτίας δηλώσεών του περί διαφθοράς. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και άνθρωποι που χρηματίζονται. Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου επανεντάχθηκε στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο