Τον Αύγουστο κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ 2007-2013
Το νομοσχέδιο για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Δ΄ΚΠΣ) 2007-2013 θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Κυβερνητική Επιτροπή και θα κατατεθεί στη Βουλή τον Αύγουστο, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.
Το νομοσχέδιο για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Δ΄ΚΠΣ) 2007-2013 θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Κυβερνητική Επιτροπή και θα κατατεθεί στη Βουλή τον Αύγουστο, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.
Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τομεακά (υπουργείων) επιχειρησιακά προγράμματα και τα πέντε περιφερειακά με βάση το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική την πορεία των επενδύσεων και είπε ότι έχουν υποβληθεί 3.661 επενδυτικά σχέδια συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 8,2 δισ. ευρώ.
Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία 21.281 θέσεων εργασίας.
Ταυτόχρονα, έχουν υποβληθεί πολλά επενδυτικά σχέδια για μεγάλες επενδύσεις σε ενέργεια και τουρισμό.
Για παραπληροφόρηση μιλά το ΠΑΣΟΚ
«Ο κ. Αλογοσκούφης, για μια ακόμη φορά, σκόπιμα, παραπληροφορεί τους πολίτες και αυτοσυγχαίρεται για την εικονική πραγματικότητα που προβάλλει», δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.
Η κυρία Παπανδρέου έκανε λόγο για «ελλειπή και στρεβλή ενημέρωση όταν αναφέρεται μόνον στις εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων και δεν λέει τίποτα για το πόσες υλοποιήθηκαν». Είπε ακόμα ότι «η σύγκριση του αριθμού των εγκρίσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου με τον προηγούμενο που ίσχυε επί ΠΑΣΟΚ είναι παραπλανητική, γιατί αφορά ανόμοια πράγματα. Οι εγκρίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου αφορούν το σύνολο των επιχειρήσεων, ενώ οι εγκρίσεις του προηγούμενου νόμου αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία επιχειρήσεις με λιγότερο από πέντε χρόνια λειτουργίας, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες επιχειρήσεις στρέφονταν στα φορολογικά κίνητρα. Καθώς οι επιχειρήσεις άνω της πενταετίας είναι πολύ περισσότερες από τις υπόλοιπες, η αύξηση των εγκρίσεων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ένδειξη επιτυχίας».
Η κυρία Παπανδρέου ανέφερε επίσης πως «ακόμη κι αν επιχειρηθεί μία σύγκριση των στοιχείων, φαίνεται καθαρά ότι το κόστος δημιουργίας μίας νέας θέσης απασχόλησης υπέρ- τριπλασιάστηκε, από 121.181 ευρώ ανά θέση απασχόλησης με τον προηγούμενο νόμο έφτασε σε 385.320 ευρώ με τον νέο νόμο. Πράγματι η σύγκριση είναι καταλυτική: με τον προηγούμενο νόμο δεν είχαμε απλώς εγκρίσεις επενδύσεων δηλαδή επενδύσεις στα χαρτιά, αλλά πραγματικές επενδύσεις. Σήμερα όσες ελάχιστες επενδύσεις γίνονται κοστίζουν στον Έλληνα πολίτη τριπλάσια χρήματα για κάθε νέα θέση απασχόλησης».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας