Με… σβηστές μηχανές στα προημιτελικά Ιντερ και Ρόμα
Μετά την Μίλαν και οι Ίντερ, Ρόμα επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι «νερατζούρι» σκόρπισαν την Μεσίνα 4-0, χάρη στον εκπληκτικό Μπουρντίσο, ενώ η Ρόμα επικράτησε της Τριεστίνα με 2-1. Το πρόγραμμα της Πέμπτης...
Μετά την Μίλαν και οι Ίντερ, Ρόμα επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι «νερατζούρι» σκόρπισαν την Μεσίνα 4-0, χάρη στον εκπληκτικό Μπουρντίσο, ενώ η Ρόμα επικράτησε της Τριεστίνα με 2-1.
Ευχάριστο βράδυ πέρασε στο «Σαν Σίρο» η Ιντερ με αντίπαλο τη Μεσίνα, της οποίας επικράτησε με 4-0 και πήρε εύκολα την πρόκριση, αφού είχε κερδίσει και στο πρώτο παιχνίδι (1-0).
Ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νικολάς Μπουρντίσο. Ο Αργεντινός πέτυχε χατ τρικ, σκοράροντας στο 26, στο 63 και στο 71, ενώ ενδιάμεσα είχε χριστεί σκόρερ και ο Γκονσάλες.
Στη Ρώμη, το σκορ άνοιξε ο Βίργκα στο 22 με ωραίο μακρινό σουτ, ενώ το 2-0 πέτυχε 5 λεπτά αργότερα ο Μοντέλα με κεφαλιά. Οι «τζαλορόσι» μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, θέλοντας να κρατήσουν δυνάμεις για το Campionato, επιτρέποντας στην Τριεστίνα να απειλήσει σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Κούρτσι.
Ωστόσο, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, δίνοντας μια άνετη πρόκριση στην Ρόμα.Οι Τζιαλορόσι θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Πάρμα-Νάπολι.
Η Ρόμα αγωνίστηκε με τους: Κούρτσι, Κασέτι, Μεξές, Ντεφέντι, Ρόζι, Πιζάρο, Ντε Ρόσι( 46 Μαρσίλι), Μαντσίνι (59 Οκάκα), Βίργκα, Βούτσινιτς (76Περότα), Μοντέλα
Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»
Την Τρίτη
Μπρέσια-Μίλαν 1-2 Πρώτος αγώνας 2-4. Προκρίθηκε η Μίλαν με συνολικό σκορ 6-3
Την Τετάρτη
Ρόμα-Τριεστίνα 2-0 Πρώτος αγώνας 2-1. Προκρίθηκε η Ρόμα με συνολικό σκορ 4-1
Ίντερ-Μεσίνα 4-0 Πρώτος αγώνας 1-0. Προκρίθηκε η Ίντερ με συνολικό σκορ 5-0
Με την παρουσία των αδερφών Αντετοκούνμπο, καθώς και του Ρίτσαρντ Σιάο θα διεξαχθεί ο αγώνας του Άρη με τον Πανιώνιο στο «Nick Galis Hall» το προσεχές Σάββατο (25/4).
Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΝΟ Ρεθύμνου με 15-6 και ολοκλήρωσε αήττητος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.