Εντός του έτους ανακοινώνει η Βρετανία χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από το Ιράκ
«Καλά νέα» εντός του έτους υποσχέθηκε στους Βρετανούς ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις Τζακ Στρο σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των στρατευμάτων της χώρας από το Ιράκ, μία μόλις ημέρα αφότου βρήκε εκεί το θάνατο ο εκατοστός Βρετανός στρατιώτης.
«Καλά νέα» εντός του έτους υποσχέθηκε στους Βρετανούς ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις Τζακ Στρο σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των στρατευμάτων της χώρας από το Ιράκ, μία μόλις ημέρα αφότου βρήκε εκεί το θάνατο ο εκατοστός Βρετανός στρατιώτης.
«Έχουμε μια ενεργό συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατευμάτων από επαρχία σε επαρχία, καθώς τόσο εμείς όσο και η ιρακινή κυβέρνηση είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι πλέον ασφαλές, τόσο για αυτούς όσο και για εμάς, να το πράξουμε», δήλωσε ο Στρο στο ραδιόφωνο του BBC.
«Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα δούμε ορισμένα καλά νέα από αυτή την άποψη», πρόσθεσε.
Η Βρετανία έχει αναπτύξει στο Ιράκ περίπου 8.000 στρατιώτες, κυρίως γύρω από το νότιο λιμάνι της Βασόρας. Όπως σημειώνει το Reuters, το γεγονός δεν τυγχάνει αποδοχής από τους Βρετανούς, πολλοί από τους οποίους αντιτίθενται στην πόλεμο του 2003 κατά του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.
Η αντίθεση στην βρετανική παρουσία στο Ιράκ έγινε εντονότερη με τον εκατοστό θάνατο στρατιώτη της. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε διαδήλωση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο με επικεφαλής συγγενείς νεκρών στρατιωτών. Παρόμοιες διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις της χώρας.
Από τους 100 νεκρούς Βρετανούς στρατιώτες, οι 77 έχασαν τη ζωή τους εν ώρα δράσης και οι υπόλοιποι από ασθένειες και δυστυχήματα.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.