Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απίστευτη υπόθεση καψωνιού στο ρωσικό στρατό είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό νεαρού

Απίστευτη υπόθεση καψωνιού στο ρωσικό στρατό είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό νεαρού

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Ρωσία το περιστατικό βίαιου ξυλοδαρμού νεοσύλλεκτου στο στρατό από τους ανωτέρους του, ο οποίος κατέστησε αναγκαίο τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων, των γεννητικών οργάνων και δακτύλων του νεαρού.

31

Έντονες προσπάθειες καταβάλλει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Ιβανόφ για να κοπάσει η κατακραυγή, που προκλήθηκε σε όλη τη χώρα από το βίαιο ξυλοδαρμό νεοσυλλέκτου μονάδας του στρατού στα Ουράλια από τους ανωτέρους του, ο οποίος κατέστησε αναγκαίο τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων, των γεννητικών οργάνων και δακτύλων του νεαρού.

Ο 19χρονος Αντρέι Σίτσεφ υπέστη βίαιο ξυλοδαρμό από μεθυσμένους ανωτέρους του ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ο άτυχος στρατιώτης είχε υποχρεωθεί να σκύβει για περίπου τρεις ώρες, καθώς οι ανώτεροί του τον κλωτσούσαν συνέχεια.

Ωστόσο, η αδελφή του δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο νεαρός ήταν δεμένος σε καρέκλα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία στα άκρα του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες των ΜΜΕ, ο Σίτσεφ βιάστηκε επίσης.

Η καθυστερημένη ή όπως δηλώνουν ορισμένοι πρόχειρη ιατρική βοήθεια που του παρασχέθηκε, αρχικά, είχε ως αποτέλεσμα να πάθει γάγγραινα καθιστώντας εν τέλει αναγκαίο τον ακρωτηριασμό των ποδιών, των γεννητικών οργάνων και τμημάτων των δακτύλων του, ενώ ακόμη και σήμερα η ζωή του 19χρονου «κρέμεται από μία κλωστή» σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ, είχε αρχικά επιχειρήσει να υποβαθμίσει την υπόθεση λέγοντας ότι «αν ήταν κάτι σοβαρό, θα είχα ενημερωθει».

Όμως, μετά την αύξηση των επικρίσεων όχι μόνον από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και από το Κοινοβούλιο, που χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως μία από τις χειρότερες υποθέσεις «καψωνιών» που έγιναν ποτέ στο στρατό, ο Ιβανόφ άλλαξε ύφος.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι επτά στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, συνελήφθησαν και ότι διεξάγεται ανάκριση στο στρατόπεδο, στο οποίο σημειώθηκε το επεισόδιο στην πόλη Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια.

«Ο διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων πήγε ο ίδιος προσωπικά για να ερευνήσει, καθώς μάθαμε για αυτό μόλις πριν από δύο ημέρες, ενώ τα αισχρά αυτά γεγονότα σημειώθηκαν την Πρωτοχρονιά. Η πρώτη μας ερώτηση στους αξιωματικούς και τους στρατηγούς είναι: Γιατί για 25 ημέρες δεν ενημερώσατε τη Μόσχα γι αυτό που συνέβη;» πρόσθεσε ο Ιβανόφ.

Για την υπόθεση αυτή οφείλουν να δώσουν λόγο ο υπουργός Άμυνας, αλλά και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, έκρινε η ρωσική οργάνωση «Επιτροπή Μητέρων των Στρατιωτών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο