Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον ξενοδοχείων στη Βαγδάτη

Επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον ξενοδοχείων στη Βαγδάτη

Μπαράζ επιθέσεων των Ιρακινών ανταρτών τη Δευτέρα. Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε ξενοδοχεία της Βαγδάτης, όπου διαμένουν κυρίως δημοσιογράφοι. Απολογισμός: 20 νεκροί. Στην Μουσαγίμπ, σκοτώθηκαν 12 εργάτες, ενώ ο εργοδότης τους έπεσε θύμα απαγωγής.

30

Μπαράζ επιθέσεων των Ιρακινών ανταρτών τη Δευτέρα. Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε ξενοδοχεία της Βαγδάτης, όπου διαμένουν κυρίως ξένοι δημοσιογράφοι. Απολογισμός: τουλάχιστον 20 νεκροί. Στην Μουσαγίμπ, σκοτώθηκαν 12 εργάτες, ενώ ο εργοδότης τους έπεσε θύμα απαγωγής. Νωρίτερα, είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα στο Κιρκούκ και σε συνοικία της Βαγδάτης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι εκρήξεις έγιναν με διαφορά ενός λεπτού η μία από την άλλη. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών στην πλατεία Φερνταούς η οποία βρίσκεται κοντά στα ξενοδοχεία Palestine, Sheraton και Shantir.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα, όλοι τους περαστικοί από την περιοχή. Τραυματίστηκαν επίσης επτά από τους θαμώνες των ξενοδοχείων, κανείς από τους οποίους όμως δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Εξάλλου, στη συνοικία Σαμπ, βορειοανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας, σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλα πέντε άτομα.

Τέλος, στο Κιρκούκ, 290χλμ βόρεια της πρωτεύουσας, αντάρτες επιχείρησαν να στήσουν ενέδρα στον Ιμπραήμ Ζανγκάνα, ανώτερο στέλεχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος. Ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ τη ζωή του έχασε ένας από τους σωματοφύλακές του.

Σχολιάζοντας τις νέες επιθέσεις, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είπε ότι θα πρέπει «να χαλυβδώσουν την αποφασιστικότητα της δυτικής συμμαχίας να σταθεροποιηθεί το Ιράκ».

«Είναι μια τραγωδία που θα πρέπει να ενδυναμώσει τη θέλησή μας να δούμε το έργο μας να ολοκληρώνεται» τόνισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο