Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε σε παπαγάλο στη Βρετανία
Παπαγάλος στη Βρετανία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στη γρίπη των πτηνών. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στη Βρετανία από το 1992, ωστόσο, οι Αρχές είναι καθησυχαστικές επειδή ο παπαγάλος ήταν σε καραντίνα.
Παπαγάλος στη Βρετανία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στη γρίπη των πτηνών. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στη Βρετανία από το 1992, ωστόσο, οι Αρχές είναι καθησυχαστικές επειδή ο παπαγάλος ήταν σε καραντίνα.
Όπως μετέδωσε το BBC, από τις αναλύσεις που διενεργήθηκαν εντοπίστηκε το στέλεχος Η5, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπήρχε και το επικίνδυνο για τον άνθρωπο στέλεχος Η5Ν1. Για το λόγο αυτό, οι εξετάσεις συνεχίζονται.
Ο παπαγάλος είχε εισαχθεί από τη Σουρινάμ της Νοτίου Αμερικής, μαζί με ακόμη 147 πτηνά, και όλα μαζί βρίσκονταν σε καραντίνα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί στη Βρετανία. Μαζί με τα 148 πτηνά από τη Νότιο Αμερική, στην καραντίνα βρίσκονταν ακόμη 216 πτηνά από την Ταϊβάν.
Η επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Βρετανίας Ντέμπι Ρέινολντς δήλωσε: «Το επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν επηρεάζει το επίσημο καθεστώς μη ύπαρξης γρίπης των πτηνών στη Βρετανία, επειδή η νόσος εντοπίστηκε σε πτηνά ενώ βρίσκονταν σε καραντίνα».
«Είχαμε και στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά, όταν εντοπίστηκε η νόσος, αλλά περιορίστηκε ως αποτέλεσμα των κανονισμών για την καραντίνα» σημείωσε η ίδια.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τα πτηνά στην καραντίνα θα χορηγηθούν προληπτικά αντι-ιικά φάρμακα.
Την ίδια ώρα, απαγορεύτηκαν οι εισαγωγές πουλερικών από την Κροατία, μετά τον εντοπισμό της νόσου σε έξι κύκνους στην Κροατία. Η Κροατία ανακοίνωσε ότι εντόπισε το στέλεχος Η5, ωστόσο οι εξετάσεις συνεχίζονται.
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, η Κίνα προσανατολίζεται στο κλείσιμο των συνόρων της εφόσον εντοπιστεί έστω και μία περίπτωση μετάδοσης της γρίπης των πτηνών από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως μετέδωσε εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ.
Ο υφυπουργός Υγείας της Κίνας φέρεται να δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του Πεκίνου στη μάχη κατά της νόσου είναι να σώσει ζωές, έστω και αν αυτό δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην οικονομία της χώρας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας