Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Ινγκουσετίας

Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Ινγκουσετίας

Απόπειρας δολοφονίας επέζησε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Ινγκουσετίας Ιμπραχίμ Μαλσάγκοφ, ο οποίος διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της ρωσικής δημοκρατίας. Κατά την επίθεση στην πόλη Ναζράν σκοτώθηκε σωματοφύλακας του πρωθυπουργού.

51

Απόπειρας δολοφονίας επέζησε την Πέμπτη ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Ινγκουσετίας Ιμπραχίμ Μαλσάγκοφ, ο οποίος διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο της ρωσικής δημοκρατίας. Κατά την επίθεση στην πόλη Ναζράν σκοτώθηκε σωματοφύλακας του πρωθυπουργού, και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα.

Εκπρόσωπος ρωσικού υπουργείου εκτάκτων καταστάσεων γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός Ιμπραχίμ Μαλσάγκοφ μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο μετά από έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του στην πόλη Ναζράν. Η κατάσταση του Ιμπ.Μαλσάγκοφ είναι σοβαρή και ενδέχεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο εκτός Ινγκουσετίας.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass αναφέρθηκε σε δύο εκρήξεις κοντά στην αγορά της Ναζράν, όμως δεν διασαφηνίστηκε εάν επρόκειτο για το ίδιο περιστατικό. Πάντως, άλλα δύο τραυματίστηκαν κατά την απόπειρα εις βάρος του πρωθυπουργού της Ινγκουσετίας, ενώ σκοτώθηκε ο σωματοφύλακας του Ιμπραχίμ Μαλσάγκοφ.

Η Ινγκουσετία συνορεύει με την Τσετσενία, όπου οι ρωσικές κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται τους αυτονομιστές αντάρτες για δέκα χρόνια. Τα βίαια επεισόδια συχνά επεκτείνονται και πέραν των συνόρων. Την περασμένη εβδομάδα ο αστυνομικός διευθυντής της Ναζράν τραυματίστηκε όταν άγνωστοι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου του.

Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας της Ινγκουσετίας είχαν δεχθεί σκληρό χτύπημα από εξτρεμιστές τον Ιούνιο του 2004 με απολογισμό 90 νεκρούς. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει ο Τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ, υπενθυμίζει το Reuters.

Επισημαίνεται ότι η νέα επίθεση στην Ινγκουσετία σημειώνεται μία εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο της τραγικής ομηρίας στο σχολείο του Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία από φιλοτσετσένους ενόπλους, στους οποίους ανήκαν και Ινγκουσέτιοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο