Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πρωτοφανής πρόταση Αμερικανού ιεροκήρυκα για δολοφονία του Τσάβες από την Ουάσινγκτον

Πρωτοφανής πρόταση Αμερικανού ιεροκήρυκα για δολοφονία του Τσάβες από την Ουάσινγκτον

Νέα κόντρα του προέδρου της Βενεζουέλας με τις ΗΠΑ άρχισε την Τετάρτη, μετά την απίστευτη πρόταση Αμερικανού ευαγγελιστή ιεροκήρυκα, ο οποίος κάλεσε την Ουάσινγκτον να δολοφονήσει τον Ούγκο Τσάβες!

31

Νέα κόντρα του προέδρου της Βενεζουέλας με τις ΗΠΑ άρχισε την Τετάρτη, μετά την απίστευτη πρόταση Αμερικανού ευαγγελιστή ιεροκήρυκα, ο οποίος κάλεσε την Ουάσινγκτον να δολοφονήσει τον Ούγκο Τσάβες!

Ο 75χρονος Πατ Ρόμπερτσον, μιλώντας στην εκπομπή του 700 Club, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας «εξαιρετικά επικίνδυνο» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αιτιολόγησε την άποψή του αυτή, λέγοντας πως ο αριστερός ηγέτης θα μετατρέψει τη χώρα του σε «ορμητήριο της διείσδυσης των κομμουνιστών και του μουσουλμανικού εξτρεμισμού».

«Έχουμε τη δυνατότητα να τον διώξουμε και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ασκήσουμε αυτή τη δυνατότητα. Δεν χρειαζόμαστε έναν ακόμη πόλεμο 200 δισ. δολαρίων για να απαλλαγούμε από αυτόν τον ισχυρό δικτάτορα. Είναι πολύ ευκολότερο να κάνουν ορισμένοι μυστικοί πράκτορες τη δουλειά και να τελειώνουμε με αυτόν» προσέθεσε ο 75χρονος ιεροκήρυκας.

Πάντως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας ότι τα σχόλια του Ρόμπερτσον ήταν «ανάρμοστα» και δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη αμερικανική πολιτική.

Ψύχραιμα αντέδρασε και ο ίδιος ο Τσάβες. «Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός και δεν τον γνωρίζω. Σε ό,τι με αφορά η έκκληση αυτή δεν έχει καμία σημασία» είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κούβα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρόμπερτσον.

«Ξέρουμε να αμυνόμαστε όταν πρέπει να το κάνουμε. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τη ζωή, υπάρχουν πράγματα πιό σημαντικά» προσέθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Αλί Ροντρίγκες ζήτησε από την αμερικανική Δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη κατά του Ρόμπερτσον καθώς με την έκκλησή του «υποκινεί σε έγκλημα».

«Πρόκειται για έγκλημα που τιμωρείται από τη νομοθεσία σε όλον τον κόσμο και ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση» τόνισε ο Ροντρίγκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο