Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε απεργία πείνας ο φυλακισμένος Ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Σε απεργία πείνας ο φυλακισμένος Ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Γιούκος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι κάνει εδώ και αρκετές ημέρες απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στον Πλάτον Λεμπέντεφ που βρίσκεται στην απομόνωση.

38

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Γιούκος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη εννιά χρόνων για οικονομικές απάτες, κάνει εδώ και αρκετές ημέρες απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στον Πλάτον Λεμπέντεφ που βρίσκεται στην απομόνωση, δήλωσε ο δικηγόρος του Αντον Ντρελ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Σε ανακοίνωση που διάβασε ο συνήγορός τους επισημαίνεται πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αρνείται τροφή και νερό.

«Στις 19 Αυγούστου 2005 ο σύντροφός μου Πλάτον Λεμπέντεφ οδηγήθηκε στην απομόνωση, σε ένα κελί τριών τετραγωνικών μέτρων» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Χοντορκόφσκι. «Οι αρχές θέλουν να εκδικηθούν εμένα για τα άρθρα και τις συνεντεύξεις μου» προσθέτει.

«Μπορεί το Κρεμλίνο να θεωρεί ότι έτσι δείχνει τη δύναμή του, στην πραγματικότητα όμως αυτή είναι μια εκδήλωση αδυναμίας και φόβου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σκληρός αντίπαλος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Χοντορκόφσκι εκτίει ποινή κάθειρξης εννέα ετών για απάτη και φοροδιαφυγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο