Έτοιμη για την υπέρβαση η εθνική βόλεϊ των ανδρών εκτιμά ο Χαριτωνίδης
Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης και η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών φιλοδοξεί ότι μπορεί να ανέβει και πάλι στο βάθρο, στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε Βελιγράδι και Ρώμη.
Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται τον Σεπτέμβριο από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης και η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών φιλοδοξεί ότι μπορεί να ανέβει και πάλι στο βάθρο, στη διοργάνωση που θα αρχίσει στις 2 του επόμενο μήνα σε Βελιγράδι και Ρώμη.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Χαριτωνίδης μιλώντας εξ ονόματος των παικτών και των συνεργατών του:
«Ναι, μπορεί. Το πιστεύω! Το πιστεύουν και οι συνεργάτες μου, αλλά το βασικότερο είναι ότι το πιστεύουν οι παίκτες» είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Volleyball», που εκδίδει η ΕΟΠΕ.
Και εξήγησε:
«Η ομάδα είναι μεστωμένη ηλικιακά. Οι παίκτες θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση. Νιώθω ότι όλοι οι διεθνείς θέλουν την επιτυχία. Τα περισσότερα παιδιά επιθυμούν μια μεγάλη διάκριση για να αφήσουν παρακαταθήκη.
» Επίσης, οι αντίπαλοι μας δεν είναι οι υπερδυνάμεις που δεν παίζονται, όπως συνέβαινε στο παρελθόν για παράδειγμα με την ΕΣΣΔ και την Ιταλία. Δεν λέω ότι είναι της πλάκας ή, ότι εμείς είμαστε υπερδύναμη. Κάθε άλλο.
» Μπορούμε όμως, να παίξουμε και να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Ο τρίτος λόγος είναι ότι για πρώτη φορά τα παιδιά θα βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν θα συμβεί αυτό που έγινε στο World League με τα γνωστά προβλήματα και τις απουσίες».
Σύμφωνα με τον Χαριτωνίδη, ο μεγάλος στόχος είναι να πάει η ομάδα στην ρώμη, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση:
«Πρέπει να …φάμε τις σάρκες μας για να περάσουμε στην τελική φάση!
» Μην ξεχνάμε ότι εκτός από το 1987 στη Γάνδη που πήραμε την 3η θέση, το 1985 στο Άμστερνταμ και το 1995 στην Αθήνα που τερματίσαμε στην 7η θέση, ποτέ άλλοτε δεν έχουμε μπει σε οκτάδα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
» Άρα, πρώτος μας στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα ώστε να εξασφαλίσουμε την απ ευθείας συμμετοχή μας στο Euro 2007. Δεύτερος στόχος είναι η πρόκριση στα ημιτελικά. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τίποτε άλλο».
Και κατέληξε:
«Έπειτα από 30 χρόνια ως προπονητής του βόλεϊ θέλω να πετύχω κάτι μεγάλο όχι για προσωπικό μου όφελος, αλλά για να μείνει μια επιτυχία στο άθλημα».
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση του Τέρι Ροζίερ, με τον Αμερικανό άλλοτε σταρ των Χιτ να βαρύνεται με όλο και περισσότερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα και ο προπονητής των πρωταθλητών περιμένει πολλά από τον πολεμιστή της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων»
Η δυναμική παρουσία χιλιάδων Κρητικών στην φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει το προσκήνιο το θέμα της στήριξης των «ασπρόμαυρων» που δεν είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.