Τσετσένοι εξτρεμιστές ισχυρίζονται ότι προκάλεσαν το μπλακ-άουτ στη Μόσχα
Οι Τσετσένοι εξτρεμιστές ισχυρίζονται ότι προκάλεσαν το μπλακ-άουτ στη ρωσική πρωτεύουσα την Τετάρτη. Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
31
Οι Τσετσένοι εξτρεμιστές ισχυρίζονται ότι προκάλεσαν το μπλακ-άουτ στη ρωσική πρωτεύουσα την Τετάρτη. Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
«Οι μονάδες αντιπερισπασμού προκάλεσαν ένα σημαντικό πλήγμα σε ένα απο τα πλέον ζωτικά συστήματα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας» φέρεται να δήλωσε ο Τσετσένος πολέμαρχος, Σαμίλ Μπασάγεφ, στην ιστοσελίδα των ανταρτών.
Αντιθέτως, Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή ότι το μπλακ-άουτ οφείλεται σε βλάβη κεντρικού υποσταθμού, την οποία προκάλεσε έκρηξη. Η έκρηξη οφείλεται στην παλαιότητα του υποσταθμού -ηλικίας άνω των 40 ετών.
Ως συνέπεια της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη, διεκόπησαν για δύο ώρες οι εργασίες του χρηματιστηρίου της Μόσχας. Το μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας «πάγωσε», αφήνοντας για μία ώρα περισσότερους από 20.000 επιβάτες παγιδευμένους στις υπόγειες στοές υπό θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου.
Επηρεάστηκε επίσης η κίνηση των επιβατικών αμαξοστοιχιών και των τρόλει, ενώ η διακοπή της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών οδήγησε σε κυκλοφοριακό χάος και αρκετά τροχαία ατυχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαρισμένη η Μελόνι για τα υπέρογκα νοσήλια σε τραυματίες του Κραν Μοντανά- «Ζήτησαν 70.000 ευρώ για λίγες ώρες»
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442