Συνάντηση με Αλογοσκούφη τη Δευτέρα ζητούν οι νομάρχες και ξεκινούν κινητοποιήσεις
Συνάντηση με τον Γιώργο Αλογοσκούφη ή με τον αρμόδιο υφυπουργό, τη Δευτέρα, ζητά η ΕΝΑΕ, με αίτημα την απόσυρση της διάταξης περί αφαίρεσης του πόρου των τελών μεταβίβασης οχημάτων, που περιέχεται σε σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ή με τον αρμόδιο υφυπουργό, τη Δευτέρα, ζητά η ΕΝΑΕ, με αίτημα την απόσυρση της διάταξης περί αφαίρεσης του πόρου των τελών μεταβίβασης οχημάτων, που περιέχεται σε σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Οι νομάρχες της χώρας πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΔΣ της ΕΝΑΕ, με πρόταση για κινητοποιήσεις εάν δεν αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη.
Σε μια ενδεικτική της αποφασιστικότητάς τους να διεκδικήσουν την κατάργηση της διάταξης κίνηση, οι νομάρχες θα προχωρήσουν την Τρίτη σε προειδοποιητικό κλείσιμο των νομαρχιών. Στη συνέχεια θα ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Στην εισήγησή της η πρόεδρος της ΕΝΑΕ Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε την αναγκαιότητα διασφάλισης των θεσμοθετημένων πόρων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αναφερόμενη δε, στην «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης να πάρει πίσω και μάλιστα αναδρομικά το 48% των τελών αυτών, υπογράμμισε ότι «τινάζονται στον αέρα οι προϋπολογισμοί όλων των νομαρχιών και καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν τα όποια έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα».
Στη συνέλευση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων Θ.Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ) και Θαν.Πετράκης (ΣΥΝ) υποστήριξαν τη διεκδίκηση και «διασφάλιση αυτού του πρώτου αυτοτελούς πόρου της ΝΑ», του οποίου η αναίρεση, όπως είπαν, πλήττει την καρδιά του θεσμού.
Από την πλευρά της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, ο κ. Τάτσης άσκησε κριτική στην ομιλία της προέδρου, μιλώντας για «πυροδότηση κομματικών εξάρσεων που δεν συμβαδίζουν με το θεσμό».
Για την κατακράτηση δε αυτού του πόρου, είπε ότι κατά τη θεσμοθέτηση του από το ΠΑΣΟΚ μπήκε αυτός ο όρος ως προϋπόθεση, προκειμένου τα χρήματα να πάνε στα ταμεία ΤΣΑ και Νομικών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας