Επικυρώνεται την Παρασκευή στη Βουλή η ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη
Ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή η συζήτηση επί του Ευρωσυντάγματος. Η επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης θα γίνει χωρίς τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ αναμένεται και η υποβολή της επίσημης πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Με τις αγορεύσεις του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του υπουργού Εξωτερικών Π.Μολυβιάτη ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του Ευρωσυντάγματος.
Στις τρεις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, η συζήτηση επισκιάστηκε από τις αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον «βασικό μέτοχο», τις συνέπειες που είχαν στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ οι χειρισμοί γύρω από την «απογραφή», αλλά και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής που βρίσκονται στην αιχμή της επικαιρότητας.
Σύμφωνα με το Βήμα, τα ίδια ζητήματα αναμένεται να αναδειχθούν και στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία θα «κλείσει» με την επικύρωση του Ευρωσυντάγματος που θα γίνει χωρίς τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά και με την επίσημη υποβολή της κοινής πρότασης των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, πρόταση η οποία πιθανότατα θα απασχολήσει τη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.
Η κυβέρνηση, πάντως, διά της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου επέμεινε και την Πέμπτη στην απόρριψη της πρότασης για δημοψήφισμα.
Στη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, στο στόχαστρο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε η αναφορά του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι με το δημοψήφισμα θα δυσκολεύονταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε ζητήματα όπως ο «βασικός μέτοχος».
Απαντώντας, ο υφυπουργός επέμεινε στην άποψή του ότι «η κύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης με δημοψήφισμα της προσδίδει αυξημένη δημοκρατική νομιμοποίηση έναντι του εθνικού Συντάγματος».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας