Ανοιξε την Πέμπτη ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» του προαστιακού
Σε λειτουργία μπήκε την Πέμπτη ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» του προαστιακού σιδηροδρόμου, εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμου που θα μετακινούνται προς το ΟΑΚΑ. Προβληματίζουν τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο. Σε ολυμπιακή λειτουργία από την Παρασκευή το τραμ.
43
Σε λειτουργία μπήκε την Πέμπτη ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Ο σταθμός εξυπηρετεί χιλιάδες θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων που θα μετακινούνται με το μετρό, καθώς ο προαστιακός συνδέεται σε δύο σταθμούς με το μετρό: τον σταθμό «Λαρίσης» και τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».
Την ίδια ώρα, όμως, προβλήματα στη λειτουργία του Mετρό προς το αεροδρόμιο καταγγέλλουν πολλοί επιβάτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, όσοι επιθυμούσαν την Τετάρτη να χρησιμοποιήσουν το μετρό για να μεταβούν στο αεροδρόμιο ήταν αναγκασμένοι να αλλάξουν ακόμα και τρία τρένα.
Δηλαδή, να κατέβουν στην Εθνική Αμυνα, να πάρουν άλλο τρένο μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας και τρίτο από τον σταθμό αυτό έως το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αρκετοί άλλοι, δε, που επιθυμούσαν να κατευθυνθούν προς τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, ήταν αναγκασμένοι να αποβιβάζονται στον σταθμό Εθνική Αμυνα και από εκεί να χρησιμοποιούν άλλο τρένο.
Οι αρμόδιοι της Αττικό Μετρό υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των επιβατών προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας είναι πολύ μικρός και έτσι το καθεστώς αυτό δεν θα αλλάξει.
Όσον αφορά στο τραμ, από την Παρασκευή 6 Αυγούστου και έως τις 5 Σεπτεμβρίου τίθεται σε Ολυμπιακή λειτουργία και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τις γραμμές «1-Κώστας Κεντέρης» (από το Νέο Κόσμο μέχρι τη 2η στάση Αγίου Κοσμά) και «2-Πύρρος Δήμας» (από το Νέο Φάληρο μέχρι την παραλία Γλυφάδας).
Δηλαδή δεν θα λειτουργούν τα τμήματα της γραμμής 1 από το Σύνταγμα μέχρι το Νέο Κόσμο και από τη στάση «Αγιος Αλέξανδρος μέχρι το Κολυμβητήριο Γλυφάδας, καθώς και της γραμμής 2 από το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας μέχρι το Κολυμβητήριο. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα δεν θα υπάρχει απευθείας δρομολόγιο από το Σύνταγμα μέχρι το Νέο Φάληρο.
Για την αποφυγή ατυχημάτων η εταιρεία Τραμ ΑΕ επέλεξε να μειώσει τη μέση ταχύτητα στα 15 χιλιόμετρα ανά ώρα αντί των 23 που δύναται, να αξιοποιήσει το 50% της μεταφορικής του ικανότητας και να μην εφαρμόσει το μέτρο της προτεραιότητας του τραμ στις σηματοδοτούμενες διασταυρώσεις προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Σε πλήρη λειτουργία θα επανέλθει το τραμ από τις 6 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αυξηθούν σταδιακά η ταχύτητα και ο αριθμός των δρομολογίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-122x85.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442