Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 12o
Γεύση από… ΝΒΑ στην φετινή Euroleague

Γεύση από… ΝΒΑ στην φετινή Euroleague

Η Γενική Συνέλευση της Εuroleague, αποφάσισε να προσφέρει στη νέα αγωνιστική περίοδο της διοργάνωσης μία... γεύση από ΝΒΑ. Προστέθηκε δηλαδή, ένας γύρος προημιτελικών μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης («16») και πριν το φάιναλ φορ. Την Κυριακή η κλήρωση..

26

Η Γενική Συνέλευση της Εuroleague, η οποία συγκλήθηκε στη Μόσχα, αποφάσισε να προσφέρει στη νέα αγωνιστική περίοδο της διοργάνωσης μία… γεύση από ΝΒΑ.

Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκε ένας γύρος προημιτελικών μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης («16») και πριν το φάιναλ φορ. Δηλαδή μετά τη φάση των «16» (υπάρχουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων) θα υπάρχουν προημιτελικοί αγώνες εκεί όπου ο πρώτος ενός ομίλου θα αγωνίζεται με τον δεύτερο ενός άλλου και η ομάδα που θα συμπληρώνει 2 νίκες θα προκρίνεται στο φάιναλ φορ.

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως σκοπό την αύξηση του αγωνιστικού επιπέδου και φυσικά την αγωνία των φιλάθλων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η σημερινή απόφαση είχε πάρει τυπικό χαρακτήρα, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση είχε εγκριθεί από το φάιναλ-φορ του Τελ Αβίβ.

Στο μεταξύ, δύο νέοι κανονισμοί σχεδόν… βγαλμένοι από το ΝΒΑ, εγκρίθηκαν σήμερα από την Εuroleague και τους προπονητές των ομάδων, ενώ αποφασίστηκε να συνδεθεί ο φωτεινός πίνακας με τη γραμματεία και όταν ανάβουν τα λαμπάκια θα γνωστοποιείται η λήξη των περιόδων, αλλά και των επιθέσεων των δύο ομάδων. Αναλυτικά:

-Καθιερώνεται μία συγκεκριμένη περιοχή μέσα στο καλάθι (περίμετρος 1.22μ γύρο από την μπασκέτα), όπου ο επιθετικός θα μπορεί να κινηθεί προς το καλάθι χωρίς το φόβο επιθετικού φάουλ. «Με αυτόν τον κανονισμό επιτρέπουμε στον επιθετικό να διεισδύει χωρίς να φοβάται κάποιο «ψεύτικο» φάουλ από τον αμυνόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ρήγας (υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα) και πρόσθεσε: «Το ημικύκλιο δίνει σαφή οδηγία στον διαιτητή να μη σφυρίξει στον επιθετικό φάουλ, όταν ο αμυνόμενος στέκεται μέσα σ` αυτό».

-Στα τελευταία δύο λεπτά κάθε περιόδου, όποια ομάδα ζητάει τάιμ-άουτ θα παίζει (στην επαναφορά) τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, ανεξάρτητα αν είχε κατοχή, κάτω από το καλάθι. Με αυτό τον τρόπο κάνει ακόμη πιο πιθανή την επίτευξη καλαθιών στο τελείωμα του αγώνα.

Υπενθυμίζεται οτι αύριο, Κυριακή, διεξάγεται η κλήρωση των ομίλων της φετινής αγωνιστικής περιόδου με τη συμμετοχή τριών ελληνικών ομάδων: Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies