
Confluences – Κριτική
Το «Confluences» είναι το προσωπικό ντεμπούτο του Παριζιάνου Jean-Louis Matinier, ενός από τους πιο ερμηνευτικά ικανούς και εφευρετικούς ακορντεονίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ο Matinier σπούδασε κλασική μουσική, αλλά τον κέρδισαν η jazz και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Περιζήτητος σολίστας, συμμετείχε σε ηχογραφήσεις πολλών επώνυμων καλλιτεχνών, όπως οι Louis Sclavis, Gianluigi Trovesi, Michel Godard, Anouar Brahem, […]
Το «Confluences» είναι το προσωπικό ντεμπούτο του Παριζιάνου Jean-Louis Matinier, ενός από τους πιο ερμηνευτικά ικανούς και εφευρετικούς ακορντεονίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ο Matinier σπούδασε κλασική μουσική, αλλά τον κέρδισαν η jazz και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Περιζήτητος σολίστας, συμμετείχε σε ηχογραφήσεις πολλών επώνυμων καλλιτεχνών, όπως οι Louis Sclavis, Gianluigi Trovesi, Michel Godard, Anouar Brahem, ενώ περισσότερο γνωστός έγινε από τη συνεργασία του με τον γαλλοϊσπανικής καταγωγής ερμηνευτή του πεντάχορδου ακουστικού μπάσου Renaud Garcia-Fons, καρπός της οποίας ήταν το άλμπουμ «Fuera» (1999).
Ο τίτλος του άλμπουμ είναι ένα λογοπαίγνιο με στόχο την έμφαση στις πολλές διαφορετικές τεχνοτροπίες και στιλ που αθροίζονται στο προσωπικό μουσικό όραμα του Matinier: folk μελωδίες με έντονη παρουσία του μεσογειακού ταμπεραμέντου, τολμηρές αναμετρήσεις με τάσεις της σύγχρονης έντεχνης μουσικής, αναφορές στην ανδαλουσιανή και τη λατινοαμερικανική παράδοση, rock ρυθμοί και world-jazz ατμόσφαιρα.
Τον Matinier συνοδεύουν οι καταξιωμένοι σολίστες Garcia-Fons, Nelson Veras (Βραζιλιάνος κιθαρίστας με θητεία στο πλευρό των Pat Metheny, Michel Petrucciani, Lee Konitz) και Bobby Rangell (Αμερικανός φλαουτίστας, που έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με τους Gil Evans και Paris Salsa All-Stars).
Ως μεγαλύτερο ατού του «Confluences» θα επισημαίναμε τον εύληπτο χαρακτήρα που διατηρεί σε όλη τη διάρκειά του, κάνοντας εύκολη την προσέγγισή του από ένα ευρύτερο κοινό. Τα θέλγητρα της πολυπλοκότητας, της πρόκλησης και της ανατροπής δεν θυσιάζονται αλλά «κρύβονται» επιδέξια σε ένα δεύτερο επίπεδο, εκεί όπου θα τα αναζητήσει ο πιο μυημένος ακροατής.
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442