Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Λαμίας, 69-67 το Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Λαμίας, 69-67 το Περιστέρι

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ θα έχει την Κυριακή ο Ολυμπιακός. Νίκησε 69-67 το Περιστέρι με βολές του Λιαδέλη τα τελευταία δευτερόλεπτα.

66

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ θα έχει την Κυριακή ο Ολυμπιακός. Νίκησε 69-67 το Περιστέρι με βολές του Λιαδέλη τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων μπήκαν αποφασισμένοι να αναδειχτούν νικητές. Το πάθος για την πρόκριση στον τελικό, έφερε νεύρα, τα νεύρα οδήγησαν σε φάουλ, και τα φάουλ ή όσα δε σφύριζαν οι διαιτητές, είχαν ως αποτέλεσμα τεχνικές ποινές.

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης και ο Γκόρενς ήταν οι δύο παίκτες που μοιράστηκαν το βάρος των επιθετικών πρωτοβουλιών του Ολυμιακού στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά επέβαλλε το ρυθμό της, με τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς να κάνει εκπληκτική δουλειά στην άμυνα και ξέφυγε με 17-6 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Είχε προηγηθεί τεχνική ποινή στον Ντράγκαν Σάκοτα, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που δε σφυρίχτηκε πάνω στο Χρήστο Χαρίση (το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 7-3 υπέρ των «ερυθρολεύκων»). Σε αυτό το διάστημα, οι «πρωτάρηδες› σε φάιναλ φορ Κυπέλλου, παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, έδειχναν καταβεβλημένοι από το άγχος και προσπαθούσαν να πετύχουν καλάθι από την περιφέρεια, έχοντας χαμηλά ποσοστά ευστοχίας.

Τέτοια ήταν η δίψα των «κυανοκίτρινων» να δώσουν το «παρών› στον μεγάλο τελικό, που ο Μανώλης Παπαμακάριος ξέχασε τους καλούς του τρόπους και δε δίστασε να σπρώξει τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς μπροστά στα μάτια του Κορομηλά, και αφού δέχτηκε τεχνική ποινή κάθισε στον πάγκο.

Το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε το Περιστέρι να μειώνει από το -11 στο -7, 12-19.

Στη δεύτερη περίοδο, τη σκυτάλη από το Λιαδέλη πήρε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς (11 πόντους στο πρώτο μέρος), ο οποίος σημείωσε 3 τρίποντα και βροντοφώναξε «όχι» στους αντιπάλους, όταν το Περιστέρι πλησίασε απειλητικά στο 19-16, με τους Παπαμακάριο και Μάικλ να μετρούν από 8 πόντους και από 6 οι Σούλης, Χίζνιακ, και έκτοτε ακολουθούσε σταθερά από απόσταση τεσσάρων πόντων.

Το πρόβλημα για τον Αργύρη Πεδουλάκη πάντως, ήταν πως οι Χίζνιακ και Στιούαρτ μετρούσαν ήδη πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (38-32) από τρία φάουλ.

Με πέντε σερί πόντους του Λιαδέλη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 43-36, την ώρα που ο Βολιώτης γκαρντ έφτανε τους 13 προσωπικούς πόντους.

Ο Χρήστος Χαρίσης είχε αγωνιστεί μόλις έξι λεπτά στο πρώτο μέρος και με την επιστροφή του έκανε το 46-38 από τα 6.25, ξεσηκώνοντας τους περίπου 900 φιλάθλους της ομάδας του. Με μία εύστοχη βολή ο Λιαδέλης «ξεκόλλησε» τον ηλεκτρονικό πίνακα, που είχε κολλήσει στο 48-45 για τέσσερα λεπτά, όταν ο μάνατζερ του Περιστερίου δέχτηκε τεχνική ποινή.

Ο Γκρέγκορι Χίζνιακ εν συνεχεία κάθισε στον πάγκο με πέντε φάουλ, αφήνοντας ανυπεράσπιστη την ομάδα του μέσα στη ρακέτα.

Αυτό δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο ο Ολυμπιακός και με το Γιούρακ να τοποθετεί το σώμα του έξυπνα μέσα στη ρακέτα και τον Γκόρενς να θυμάται τον καλό εαυτό του, στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός οικοδόμησε και πάλι διαφορά εννέα πόντων, 56-47 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο αρχηγός του Περιστερίου Μανώλης Παπαμακάριος μείωσε σε 56-49 με ηρωική προσπάθεια, αλλά ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις… κάτι που απέδειξε και το τρίποντο του Βαγγέλη Σκλάβου, 59-49. Ο Αμερικανός των «κυανοκιτρίνων».

Ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Γιούρακ σημείωσε το πρώτο καλάθι, 61-51, το οποίο μάλιστα θεωρήθηκε εκπρόθεσμο από τον πάγκο του Περιστερίου, αλλά το διαιτητικό δίδυμο ορθώς το καταμέτρησε, αφού η μπάλα είχε χτυπήσει ταμπλό.

Ενα άστοχο τρίποντο του Μίλαν Τόμιτς και η αμυντική ολιγωρία των παικτών του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στο Περιστέρι να μειώσει σε 61-55 με Σούλη και Μάικλ, αλλά ο αφανής ήρωας των «ερυθρολεύκων», Γκόραν Γιούρακ, αποφάσισε να… κάνει αισθητή την παρουσία του και με δικό του εύστοχο τρίποντο, ο Ολυμπιακός έδειχνε μία ακόμη φορά την πλάτη του στο Περιστέρι, 64-55, έξι λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Βασίλης Σούλης πήρε επιτυχημένες πρωτοβουλίες μέσα στη ρακέτα και σε συνδυασμό με την αποφασιστηκότητα του Παπαμακάριου, οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Οχθης» δεν παρέδιναν τα όπλα.

Τρεισίμιση λεπτά πριν το τέλος, ο Μάικλ μείωσε από τη γραμμή του φάουλ σε 66-62 και τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Γιούρακ, κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από το Στιούαρτ και ευστόχησε στη μία βολή, 67-62 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος.

Η ψυχή των «κυανοκιτρίνων», Μανώλης Παπαμακάριος, ευστόχησε από τα 6.25, 67-65, ο Ολυμπιακός εξάντλησε την επίθεσή του με άστοχο σουτ του Χαρίση και με εναπομείναντα χρόνο 21 ο Λάρι Στιούαρτ πέτυχε την ισοφάριση, 67-67, για πρώτη φορά στον αγώνα από το τζάμπολ.

Ο Ολυμπιακός είχε 13, όλα δικά του να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση του αγώνα, το Περιστέρι έκανε φάουλ στο Λιαδέλη με εναπομείναντα χρόνο 8, ο Λιαδέλης ευστόχησε και στις δύο βολές και ο Μίρζα Κούρτοβιτς δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα 6.25, στερώντας από την ομάδα του την πρώτη ιστορική πρόκριση σε τελικό του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 38-32, 59-51, 69-67

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιούρακ 17 (1), Χαρίσης 3 (1), Γκόρενς 8, Διαμαντόπουλος 2, Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 18 (1), Τόμιτς 13 (3), Σκλάβος 5 (1), Μπάγκαριτς 3, Βολκοβίσκι

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς, Παπαμακάριος 20 (1), Σιούτης, Πελεκάνος 2, Νάκιτς, Χίζνιακ 12, Μάικλ 17, Σούλης 12, Μακρής, Στιούαρτ 4.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024