Δεύτερος κύκλος ενισχύσεων για 4.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Γ ΚΠΣ
Γενναία «ένεση» ρευστότητας 145 εκατομμυρίων ευρώ προς τις μεταποιητικές και κυρίως τις τουριστικές επιχειρήσεις φέρνει ο δεύτερος κύκλος ενισχύσεων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ που προωθείται τις επόμενες ημέρες.
Γενναία «ένεση» ρευστότητας 145 εκατομμυρίων ευρώ προς τις μεταποιητικές και κυρίως τις τουριστικές επιχειρήσεις φέρνει ο δεύτερος κύκλος ενισχύσεων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ που προωθείται τις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, και στο δεύτερο κύκλο η διεκπεραίωση των αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων θα γίνει μέσω των τραπεζών και η επιχορήγηση (κοινοτική ενίσχυση και εθνική δαπάνη) θα αποτελεί μέχρι το 40% της κάθε επένδυσης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.000 του πρώτου κύκλου και συνολικές επενδύσεις τα 350 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε σε αλλαγές στους όρους συμμετοχής των επιχειρήσεων:
(α) Μειώνεται το κατώτατο όριο τζίρου και ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων, (β) εντάσσονται επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε εκτάσεις που έχουν δοθεί στους επενδυτές με καθεστώς παραχώρησης εκμετάλλευσης, (γ) αυξάνεται ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των επενδύσεων σε κάποιες περιοχές.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα ποσοστά των επιχορηγήσεων δεν αλλάζουν και θα ανέρχονται σε 35% για την περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, 45% για τη Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και όλες τις νησιωτικές περιοχές πλην Κρήτης και 40% για τις υπόλοιπες περιοχές.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας