Πρόγραμμα γρήγορων αποφάσεων από το νέο οικονομικό επιτελείο
Η ομογενοποίηση του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Πρόσωπα με κοινές αντιλήψεις στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών.
Η ομογενοποίηση του οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τον επερχόμενο ανασχηματισμό.
Όπως αναφέρει σήμερα η Καθημερινή, στο κρίσιμο τρίγωνο των υπουργείων Οικονομίας, Μεταφορών και Ανάπτυξης εικάζεται ότι θα τοποθετηθούν πρόσωπα με κοινές αντιλήψεις και δυνατότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων. Στόχος, η προώθηση επιχειρηματικών κινήσεων με άξονα το δημόσιο τομέα, που θα δώσουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κινείται ταχύτατα.
Το μικρό επιτελείο που φαίνεται ότι σχεδιάζει τις κινήσεις αυτές, υποστηρίζει ότι το 80% των «σχεδιαζόμενων» deals μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το στοίχημα που αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο κ. Σημίτης είναι αν αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να ολοκληρωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αν δηλαδή είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του καλοκαιριού κινήσεις και ανάλογες αποφάσεις που έχουν καθυστερήσει για διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια.
Πάντως, το εύρος των αλλαγών σε επίπεδο στελεχών τραπεζών, ΔΕΚΟ και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα κριθεί από την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα τρία υπουργεία (ο κ. Χριστοδουλάκης θα παραμείνει στη θέση του) και την ευθυγράμμιση των πολιτικών που θα ακολουθηθούν.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.