Το αργότερο σε ένα χρόνο εγκαταλείπει την προεδρία της ΕΚΤ ο Βιμ Ντούιζενμπεργκ
«Αυτός ο πρόλογος της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα είναι ο τελευταίος που θα υπογράψω». Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του όσον αφορά τη διάρκεια της θητείας του.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βιμ Ντούιζμπεργκ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του όσον αφορά τη διάρκεια της θητείας του, με τη δήλωση ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του το αργότερο σε ένα χρόνο.
Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης της ΕΚΤ, την οποία είθισται να προλογίζει, ο Ντούιζεμπεργκ έγραψε: «Αυτός ο πρόλογος της ετήσιας έκθεσης της ΕΚΤ θα είναι ο τελευταίος που θα υπογράψω».
Ο Ολλανδός πρόεδρος της ΕΚΤ προσθέτει στον πρόλογό του ότι είναι πολύ υπερήφανος που υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Ντουίζεμπεργκ είχε δεχθεί πρόσφατα, μετά από αίτημα των υπουργών Οικονομίας των 15 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του, αλλά δεν είχε τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.