Εκτός του δικαστικού σώματος τέθηκε οριστικά η εφέτης Ιωαννίνων Μαρία Μαργαρίτη, με ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Αρειος Πάγος. Την απόλυσή της λόγω ανεπάρκειας ζήτησε ο Ευ.Κρουσταλάκης και την παραπομπή της ο αρεοπαγίτης Ελ.Τσακόπουλο.

43

Εκτός του δικαστικού σώματος τέθηκε οριστικά η εφέτης Ιωαννίνων Μαρία Μαργαρίτη, με ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Αρειος Πάγος.

Την απόλυσή της λόγω ανεπάρκειας ζήτησε ο εισαγγελέας ΑΠ Ευάγγελος Κρουσταλάκης, επισημαίνοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποφάσεις, τις αυθαίρετες απουσίες και το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργήσει στα δικαστήρια, καταγγέλλοντας ή καταμηνύοντας πολλούς δικαστές.

Ο κ. Κρουσταλάκης χαρακτήρισε ανέφικτη τη συνεργασία της με δικαστές ή υπαλλήλους και τη λειτουργία της στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι έχει την υπεροψία να νομίζει ότι είναι η μόνη δίκαιη εκπρόσωπός της.

Ο εισαγγελέας του ΑΠ πρότεινε να κριθεί η εφέτης επαρκής για να εργασθεί σε δημόσια υπηρεσία, η πρότασή του, ωστόσο, απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Την παραπομπή της για απόλυση λόγω ανεπάρκειας είχε ζητήσει το περασμένο καλοκαίρι ο αρεοπαγίτης Ελ.Τσακόπουλος, αναφέροντας καθυστερήσεις 170 δικογραφιών από ενάμιση έως δύο χρόνια, τονίζοντας ότι έχει εμπλακεί σε σειρά πειθαρχικών και ποινικών δικών που παρέχουν την εικόνα προσώπου εντελώς ακατάλληλου για άσκηση δικαστικών καθηκόντων.

Επιπλέον, κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας γνωστοποιήθηκε ότι η εφέτης είχε τιμωρηθεί στο παρελθόν με τετράμηνη πειθαρχική παύση για υποβολή ψευδούς δήλωσης προκειμένου να εισπράξει δάνειο σεισμοπαθούς ύψους 13.200.000 δρχ., υποστηρίζοντας ότι υπήρχε ετοιμόρροπο ακίνητο στα Γρεβενά.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι το Τριμελές Εφετείο Μακεδονίας την αθώωσε από την κατηγορία της απόπειρας απάτης επειδή υπαναχώρησε από τη δήλωση για το ακίνητο, αλλά την καταδίκασε σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή (όπως και δύο υπαλλήλους) για ψευδείς δηλώσεις και ηθική αυτουργία σε αυτές.

Τέλος, στην Ολομέλεια αναγνώστηκαν διάφορα έγγραφα για πολλά επεισόδιά της με δικαστές, αστυνομικούς, δικαστικούς υπαλλήλους, για απειλές της για χειροδικία και εξυβρίσεις.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr