Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το 75% του προϋπολογισμού του Γ΄ΚΠΣ έχει ενεργοποιηθεί, δηλώνει ο Χρήστος Πάχτας

Το 75% του προϋπολογισμού του Γ΄ΚΠΣ έχει ενεργοποιηθεί, δηλώνει ο Χρήστος Πάχτας

Το 75% του προϋπολογισμού του Γ΄ΚΠΣ έχει ενεργοποιηθεί, δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας. Με βάση τις αιτήσεις πληρωμών που έχουν υποβληθεί έως τώρα στην ΕΕ, οι εισροές κοινοτικών πόρων ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ.

27

Στην πλήρη ενεργοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ΄ΚΠΣ έως το τέλος του 2002 στοχεύει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας.

Ο κ. Πάχτας είπε ότι έως τώρα έχουν ενεργοποιηθεί τα 3/4 του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος και προσέθεσε ότι βρισκόμαστε σε μία ώριμη φάση υλοποίησής του. Χαρακτήρισε δε ως απόλυτα θετική την πορεία του προγράμματος και είπε ότι τα επιτεύγματα ενισχύουν την αισιοδοξία για την περαιτέρω εφαρμογή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με βάση τις αιτήσεις πληρωμών που έχουν υποβληθεί έως τώρα στην ΕΕ, οι εισροές κοινοτικών πόρων ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει το 100% της αναλογούσας συνδρομής του 2001 εκ μέρους της ΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν διασφαλισθεί οι πόροι μέχρι το 2004.

Αναφερόμενος εξάλλου στην πορεία του Β΄ΚΠΣ, ο κ. Πάχτας είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ακόμα υπόλοιπα ύψους 1,5 δισ. ευρώ και ότι θα εισπραχθούν από την Ελλάδα μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2003.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Εν τω μεταξύ, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 17 Ιανουαρίου 2003 όσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους μεταποίησης και τουρισμού θα μπορούν να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια σε 1.487 υποκαταστήματα των 29 τραπεζών που έχουν αναλάβει την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων του Γ΄ΚΠΣ.

Ο πρώτος κύκλος προκήρυξης θα γίνει εντός των ημερών και θα αφορά σε έργα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 170 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Πάχτας, θα υποβληθούν 10.000-15.000 αιτήσεις από μικρομεσαίους επιχειρηματίες και σύντομα θα εγκριθούν περίπου οι μισές από αυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο