Ήττα για ΑΕΚ στην Κρήτη, απώλεια στη Ριζούπολη για Ολυμπιακό, νίκη για ΠΑΟ στην Πάτρα
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να περάσει αλώβητη από την Κρήτη και με την ήττα 1-0 από τον ΟΦΗ απέκτησε συγκάτοικους στην κορυφή της Α εθνικής. Και ο Ολυμπιακός έπεσε «θύμα» της Προοδευτικής, 0-0 στην Ριζούπολη. Πέρασε από την Πάτρα ο ΠΑΟ, 3-0 την Παναχαϊκή.
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να περάσει αλώβητη από την Κρήτη και με την ήττα 1-0 από τον ΟΦΗ απέκτησε συγκάτοικους τους Ηρακλή και Πανιώνιο, στην κορυφή της Α εθνικής, ύστερα από την 6η αγωνιστική.
Παράλληλα και ο Ολυμπιακός έπεσε «θύμα» της Προοδευτικής, 0-0 στην Ριζούπολη, ενώ από την Πάτρα πέρασε νικηφόρα ο Παναθηναϊκός, με 3-0 επί της Παναχαϊκής.
Πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ, πρώτη ήττα για την ΑΕΚ
Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο ΟΦΗ από την ΑΕΚ, υποχρεώνοντας την «Ένωση» στο να αποκτήσει δύο συγκάτοικους στην κορυφή της Α εθνικής.
Η ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 στο κεκλεισμένων των θυρών «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», ενώ η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχασε και τον Καψή, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και έφτασαν σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις κοντά στην επίτευξη ενός γκολ στο δίλεπτο 23-24. Στην πρώτη περίπτωση, το σουτ που επιχείρησε ο Σολίς έδιωξε σε κόρνερ ο Χιώτης.
Λίγο αργότερα η ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι είχε μια ακόμη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Δερμιτζάκης τροφοδότησε τον Σαπουντζή, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, ωστόσο δεν δημιουργήθηκε επικίνδυνη φάση για την εστία της ΑΕΚ, καθώς ο Ράιτ πρόλαβε να «εξουδετερώσει» τον άσο του ΟΦΗ.
Μετά το 35ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τους γηπεδούχους, για να φτάσει σε κάποιο γκολ, περιορίζοντάς τους σε αμυντικό ρόλο.
Έτσι, στο 39 ο «δικέφαλος» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Λάκης έκανε μια κούρσα από την δεξιά πλευρά του γηπέδου, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπεκιάι.
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 46, ο Νικολαΐδης βρήκε τον Ίβιτς, όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπεκιάι.
Ο,τι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι με τα δύο δοκάρια, το κατάφερε ο ΟΦΗ στο 55. Η κεφαλιά-πάσα του Γκόμες στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ βρήκε αμαρκάριστο τον Κώτσιο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χιώτη.
Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ πρόσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, παρά και τις αλλαγές που έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει» το πολύτιμο 1-0.
Ένα μήνα, χωρίς νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη, συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός, με το «λευκό» 0-0 εντός έδρας με την Προοδευτική. Μια συνάντηση που έγινε υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού των πρωταθλητών Ελλάδος, Σρέτσκο Κάτανετς, που έφυγε στο 82ο λεπτό του αγώνα, ασφαλώς προβληματισμένος από τη γενικότερη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, τα ηνία της οποίας θα αναλάβει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Στο 39ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στην αμυντικά μαχόμενη Προοδευτική, σε μία εντυπωσιακή φάση, όταν ο Ανατολάκης έπιασε το ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κόης έδιωξε με εκπληκτικό τρόπο σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη και κυνήγησε την επίτευξη ενός τέρματος που θα «έλυνε› τα πόδια των παικτών του Γιάννη Κόλλια.
Ένα γκολ που ωστόσο δεν ήρθε, αφού, παρά το ότι οι «ερυθρόλευκοι› κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους και πίεσαν για το γκολ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσαν ούτε μία κλασική ευκαιρία στην εστία των φιλοξενούμενων.
Εξαίρεση αποτέλεσαν ένα σουτ του Καρεμπέ στο 75 μέσα από τη μεγάλη περιοχή, που πέρασε άουτ και δύο του Ζέτερμπεργκ, που είχαν την ίδια κατάληξη.
Η έξοδος του Αλεξανδρή (πέρασε ο Αλβες που χειροκροτήθηκε) δημιούργησε αποδοκιμασίες κατά του Γιάννη Κόλλια. Να σημειωθεί ότι στο 88ο λεπτό αποβλήθηκε ο Κομιώτης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
O Παναθηναϊκός μερικά μόλις 24ωρα μετά το θετικό πέρασμά τους από την Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, πέτυχε επί αχαϊκού εδάφους την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-0 της Παναχαϊκής.
Μόλις στο 10ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Καραγκούνης, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αιφνιδίασε τον Μπαλτιμά, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του (0-1).
Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 για τους «πράσινους».
Η ομάδα του Μαρκαριάν, αν και φάνηκε να χάνει τις μάχες του κέντρου στις αρχές του β ημιχρόνου, λίγο έλειψε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 62ο λεπτό, το σουτ του Καραγκούνη απέκρουσε με υπερπροσπάθεια ο Μπαλτιμάς, ενώ έξι λεπτά αργότερα την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, μετά τη σέντρα του Μπασινά, σταμάτησε το κάθετο δοκάρι.
Και ενώ η Παναχαϊκή σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να φτάσει στη μείωση του σκορ, ο Καραγκούνης έβαλε τέλος στα όποια όνιερα των γηπεδούχων, με ένα τρίτο τέρμα. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.