Στο Βουκουρέστι η ηγεσία του ΟΤΕ για το κλείσιμο της συμφωνίας με Rom Telecom
Η αποτίμηση της Rom Telecom, το κρισιμότερο από τα θέματα που εκκρεμεί στη συμφωνία μεταξύ OTE και ρουμανικής κυβέρνησης, επιχειρούν να λύσουν με διαδικασίες «εξπρές» ο πρόεδρος του OTE Λ.Aντωνακόπουλος και ο αντιπρόεδρος Γ.Σκαρπέλης.
27
Η αποτίμηση της Rom Telecom, το κρισιμότερο από τα θέματα που εκκρεμεί στη συμφωνία μεταξύ OTE και ρουμανικής κυβέρνησης, επιχειρούν να λύσουν με διαδικασίες «εξπρές» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE Λευτέρης Aντωνακόπουλος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκαρπέλης.
Όπως αναφέρει σήμερα η Ημερησία, χθες το μεσημέρι, η ηγεσία του OTE μετέβη αιφνιδιαστικά στο Bουκουρέστι, όπου ξεκίνησε κύκλο επαφών με τον Ρουμάνο υπουργό Oικονομικών κ. Nτανασέσκου, αλλά και τον υπουργό Eπικοινωνιών Nταν Nίκα, ώστε να αποτιμηθεί η αξία της εταιρείας.
Aπό την αποτίμηση θα εξαρτηθεί και το τελικό ποσοστό του ρουμανικού οργανισμού που θα αναλάβει ο OTE, με τη συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με 200 εκατ. δολάρια.
H επίσκεψη των κ. Aντωνακόπουλου και Σκαρπέλη πραγματοποιήθηκε, καθώς η αντιπροσωπεία του OTE, που ήταν από την αρχή της εβδομάδας στο Bουκουρέστι, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Rom Telecom Γ.Aϊβάζη, φαίνεται να ολοκλήρωσε το έργο της για τις προκαταρκτικές συνομιλίες πάνω στο επίμαχο θέμα. Aπό την πλευρά της ηγεσίας του OTE, υπάρχει η βεβαιότητα ότι το ποσοστό της Rom Telecom που θα αποκτήσει ο Oργανισμός θα κυμανθεί από 51% έως 58%, έναντι 35% που κατέχει σήμερα.
Για την αναδιάρθρωση της ρουμανικής εταιρείας απαιτούνται άλλα 250 εκατ. δολάρια, τα οποία θα αναζητηθούν από ομίλους τραπεζών μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Yπενθυμίζεται ότι, ήδη, έχει αποφασιστεί η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, που προβλέπει 10.000 απολύσεις, αυξήσεις στα τέλη της Rom Telecom και πάγωμα επενδύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX από την Τουρκία
- Κλινική απόδειξη για μια Ελληνική Καινοτομία
- Στον κλοιό της Kristin η χώρα – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα
- Live Streaming: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League
- Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την απώλεια του Δημάρχου Φιλιατών
- Ελένη Βουλγαράκη: Με κλάματα στην τελευταία εκπομπή, πριν την Πορτογαλία
- Φρίκη στις Σέρρες: 56χρονος κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη 78χρονη θεία του
- Wet Hankies Antibacterial Extra Safe. Η αντιβακτηριδιακή προστασία που εμπιστεύεστε!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442