Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Πτώση 1,33% στο Τόκιο
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά την Πέμπτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Cap Gemini, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία συμβούλων πληροφορικής ανακοίνωσε ότι ίσως προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά την Πέμπτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Cap Gemini, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία συμβούλων πληροφορικής ανακοίνωσε ότι ίσως προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,14% στις 2.554,09 μονάδες.
Η Cap Gemini «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 7,8% στα 25,41 ευρώ, έπειτα από την ανακοίνωσή της ότι επιταχύνει τα σχέδια για την περικοπή θέσεων εργασίας έως τα τέλη τους έτους. Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 14%.
Κέρδη σημειώνουν και οι πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Shell (+1,9% στις 400,5 πένες).
Στον αντίποδα, οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν, με αφορμή την ανακοίνωση ζημιών από την Deutsche Bank το τρίτο τρίμηνο και την προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη από τη δεύτερη μεγαλύτερη βελγική τράπεζα Dexia.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,26% στις 4.053,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,56% στις 3.132,46 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 1,49% στις 3.160,12 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 8.640,48 μονάδες, με απώλειες 1,33%.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.