Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη – Κέρδη 0,55% στο Τόκιο
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά την προειδοποίηση της Unilever για αυξημένα κέρδη το 2002 και την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά την προειδοποίηση της Unilever για αυξημένα κέρδη το 2002 και την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,88% στις 2.481,55 μονάδες.
Η μετοχή της Unilever ενισχύεται κατά 3,2% στα 62 ευρώ στο Αμστερνταμ, καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 68%, ρυθμός υψηλότερος απ ότι προέβλεπαν οι επενδυτές.
Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Suez (+2,7% στα 16,49 ευρώ) και Alcatel (15% στα 4,26 ευρώ), καθώς η πρώτη ανακοίνωσε αυξημένες πωλήσεις στο εννεάμηνο και η δεύτερη δήλωσε «σίγουρη» ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2003.
Τα υψηλότερα από τις προβλέψεις κέρδη «είναι το είδος της ασφάλειας που ζητάς» δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος παγκόσμιας στρατηγικής της J.P. Morgan Fleming Asset Management, Γκάρι Ντάγκαν.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,71% στις 3.963,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,60% στις 3.012,49 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,98% στις 3.051,48 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 8.756,59 μονάδες, με κέρδη 0,55%.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,