Επιτυχημένη λεπτή ενδοσκοπική επέμβαση στο Ιατρικό Αθηνών
Αθήνα: Επιτυχημένη λεπτή ενδοσκοπική επέμβαση σε αγοράκι δύο ετών, με επικεφαλής τον παιδοουρολόγο-χειρουργό Γιώργο Ζουπάνο, πραγματοποιήθηκε στο Παιδιατρικό Αθηνών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Αθήνα: Επιτυχημένη λεπτή ενδοσκοπική επέμβαση σε αγοράκι δύο ετών, με επικεφαλής τον παιδοουρολόγο-χειρουργό Γιώργο Ζουπάνο, πραγματοποιήθηκε στο Παιδιατρικό Αθηνών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Ο κ. Ζουπάνος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη συγγενή ανωμαλία βαλβίδων της οπίσθιας ουρήθρας, η οποία έγινε αιτία να καταστραφεί ο ένας νεφρός, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.
Η οικογένεια του μικρού Μάριου Μάρα είχε απευθυνθεί και σε άλλα νοσοκομεία, τα οποία αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση, λόγω έλλειψης εξειδικευμένων ιατρών. Επιπλέον, η οικογένεια δεν μπορούσε να καλύψει το κόστος και απευθύνθηκε στον ανθρωπιστικό σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ο σύλλογος υπέβαλε το αίτημα στο Ιατρικό Αθηνών, γνωρίζοντας ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του έχει ήδη αναλάβει και θεραπεύσει, στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη δύο παιδάκια.
Ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα του συλλόγου και σήμερα ο μικρός Μάριος, μετά την επιτυχημένη επέμβαση, θα αναχωρήσει μαζί με τους γονείς του για την Κρήτη, χωρίς πλέον την απειλή της νεφρικής ανεπάρκειας.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.