O Ζιανγκ Γιμού δεν ελκύεται από το Χόλιγουντ
Ανίκανος να γυρίζει ταινίες χολιγουντιανού τύπου δήλωσε ο δύο φορές βραβευμένος από το Φεστιβάλ της Βενετίας Κινέζος σκηνοθέτης Ζιανγκ Γιμού. Τελευταία δουλειά του ο Ήρωας, ταινία για την οποία προβλέπεται ότι θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα Όσκαρ.
38
Ενώ η αφρόκρεμα της κινεζικού κινηματογράφου συρρέει στο Χόλιγουντ εις άγραν δόξης και χρήματος, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ζιανγκ Γιμού τονίζει ότι έχει πολύ δουλειά ακόμη στη χώρα του.
«Δεν μπορώ να πάω στο Χόλιγουντ για να γυρίζω ταινίες. Δεν είμαι ικανός να γυρίζω ταινίες χολυγουντιανού στυλ» δήλωσε ο δύο φορές βραβευμένος από το Φεστιβάλ της Βενετίας Κινέζος σκηνοθέτης, γνωστός για τις ευαισθησίες του σε πολλά κοινωνικά ζητήματα.
Ο Ζιανγκ Γιμού πρόσφατα γύρισε μια επική ταινία πολεμικών τεχνών με τίτλο Ήρωας, για την οποία οι κριτικοί έχουν προβλέψει ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει περισσότερα Όσκαρ από την ταινία Τίγρης και Δράκος.
Στην ταινία του Ζιανγκ Γιμού πρωταγωνιστούν η πριγκίπισσα από τον Τίγρη και Δράκο, Ζιανγκ Ζιγί, ο αστέρας των πολεμικών τεχνών Τζετ Λί, ο βραβευμένος στις Κάννες για την ερμηνεία του ηθοποιός, Τόνι Λένγκ και η αιθέρια Μάγκι Τσενγκ.
Το Τίγρης και Δράκος είχε σκηνοθετήσει ο Αμερικανο-ταϊβανέζος Ανγκ Λη, ο οποίος τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ.
Ο Ζιανγκ Γιμού μίλησε στους δημοσιογράφους πριν από την παράσταση μπαλέτου Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια, που ανεβαίνει στο Χονγκ Κονγκ και βασίζεται στην ταινία που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος το 1991.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Θα παντρευτούν τελικά οι Lady Gaga και Michael Polansky;
- Η Εθνική Γυναικών νίκησε εύκολα με 2-0 τα Νησιά Φερόε και έκανε το 2/2
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Νετανιάχου: Έχουμε μεθοδικό σχέδιο, με πολυάριθμες εκπλήξεις, για να επιτρέψουμε την αλλαγή στο Ιράν
- Λαμία: Άγρια καταδίωξη νεαρών μετά από κλοπή – Εγκατέλειψαν το όχημα κοντά σε καταυλισμό και εξαφανίστηκαν
- Καλαμάτα: Η αποθέωση για την άνοδο στη Super League άρχισε από τα… Μεγάρα! (vid+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442