Σε εθελοντική βάση τοποθετεί τη μείωση εκπομπής ρύπων ο Αμερικανός πρόεδρος
Ουάσινγκτον: Μία εναλλακτική λύση για το Πρωτόκολλο του Κιότο (το οποίο οι ΗΠΑ απορρίπτουν) θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος την Πέμπτη. Πρόκειται να ζητήσει από τις επιχειρήσεις να μειώσουν εθελοντικά την εκπομπή ρύπων, με αντάλλαγμα φορολογικά κίνητρα.
Ουάσινγκτον: Μία εναλλακτική λύση για το Πρωτόκολλο του Κιότο (το οποίο οι ΗΠΑ απορρίπτουν) θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος την Πέμπτη. Πρόκειται να ζητήσει από τις επιχειρήσεις να μειώσουν εθελοντικά την εκπομπή ρύπων, με αντάλλαγμα φορολογικά κίνητρα.
Οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα ισχύσουν για όσες βιομηχανίες, αγροτικές φάρμες και ιδιώτες αποφασίσουν να μετρήσουν επακριβώς και, κατόπιν, να μειώσουν τις εκπομπές βλαβερών για την ατμόσφαιρα ουσιών.
Ο Τζορτζ Ο. Μπους έχει απορρίψει όσα πρεσβεύει το Πρωτόκολλο του Κιότο, εκτιμώντας πως θα είναι επιζήμιο για την οικονομία της χώρας, καθώς προβλέπεται να κοστίσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Αντίθετα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ελπίζει να προσελκύσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην εγγραφή τους σε ένα μητρώο αναφοράς προς την κυβέρνηση της ακριβούς εκπομπής ρύπων.
Αυτή τη στιγμή, μόνο 222 βιομηχανίες (κυρίως ηλεκτρικές εταιρείες) έχουν εγγραφεί και δίνουν αναφορά, ενώ ο αριθμός – στόχος για τα μέλη του μητρώου δεν έχει γίνει γνωστός.
Πηγή: Associated Press
health.in.gr
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442