Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Χωρίς άλλη επιλογή η ΑΕΚ στην Κροατία για τη Euroleague

Χωρίς άλλη επιλογή η ΑΕΚ στην Κροατία για τη Euroleague

Το δρόμο που θα πρέπει να... ακολουθήσει η ΑΕΚ μέσα στη «Χάλε Ντράζεν Πέτροβιτς» έδειξε με δηλώσεις του ο προπονητής της «Ένωσης», Ντράγκαν Σάκοτα, κατά την άφιξη της αποστολής στην Κροατία. «Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.»

26

Τα περιθώρια για την ΑΕΚ έχουν πλέον στενέψει και η νίκη στον αγώνα της Τετάρτης (19:00) είναι μονόδρομος. Η «Ένωση» υποδέχεται την Ουράλ Γκρέιτ στο Ολυμπιακό Στάδιο και χρειάζεται πάση θυσία τους δύο βαθμούς, ώστε να μη χάσει το τρένο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Εuroleague.


Μάλιστα, εάν η νίκη έρθει με διαφορά μεγαλύτερη των 8 πόντων, το κέρδος θα είναι διπλό, καθώς θα έχει καλυφθεί και η διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα στη Ρωσία.


«Με τις ήττες μας στα τελευταία παιχνίδια μπερδέψαμε τα πράγματα στον όμιλο. Πλέον επτά ομάδες κυνηγούν την πρόκριση, αφού και η Τσιμπόνα έχει θεωρητικά ελπίδες» τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα και συνέχισε: «Eίμασταν συνεχώς στην πρώτη θέση του ομίλου, όμως αυτό μας έκανε να χαλαρώσουμε. Προσωπικά δεν είχα ποτέ την άποψη ότι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Γνώριζα ότι μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα. Ίσως να μας κάνει καλό το ότι κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε, μήπως και ξυπνήσουμε. Βέβαια αν παίξουμε όπως στην Οστάνδη, είναι καλύτερα να αποκλειστούμε. Αν και πιστεύω ότι δεν είμαστε αυτοί που παρουσιαστήκαμε στο Βέλγιο, αλλά η ομάδα που είχε καλή απόδοση ως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

O τεχνικός του «δικεφάλου» αναφέρθηκε και στην Ουράλ, που έχει πλέον στη σύνθεσή της και τον Παναγιώτη Λιαδέλη. «Είναι πολύ γρήγορο σύνολο. Διαφέρει από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς στηρίζεται περισσότερο στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα. Διαθέτει πολλούς παίκτες που είναι ικανοί να πετύχουν περισσότερους από 20 πόντων και γι’ αυτό ορισμένες φορές βιάζονται, ώστε να προλάβουν να κάνουν όλοι οι παίκτες σουτ. Στον Λιαδέλη δείχνουν εμπιστοσύνη, τού δίνουν χρόνο συμμετοχής και έχει πολύ καλή απόδοση».

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ολοκλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες συμμετοχής του Μπιλμπά είναι 50-50. Ο τραυματισμός του είναι περίεργος. Ελπίζω όμως να αγωνιστεί, διότι τον χρειαζόμαστε, ειδικά στην άμυνα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies