Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Νέα νίκη «θρίλερ» για τον Παναθηναϊκό στη Ξάνθη-Ισοπαλίες για ΠΑΟΚ, Αρη

Νέα νίκη «θρίλερ» για τον Παναθηναϊκό στη Ξάνθη-Ισοπαλίες για ΠΑΟΚ, Αρη

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάλι το θαύμα του και στις καθυστερήσεις πήρε μία πολύτιμη νίκη από τη Ξάνθη με 2-1. Ισοπαλία-«αυτοκτονία για ΠΑΟΚ, 3-3 στην Πάτρα. Στο 1-1 έμειναν Αρης και Ηρακλής. Ιωνικός-Ακράτητος 2-1, Αιγάλεω-ΟΦΗ 0-0, Εθνικός Α.-Πανιώνιος 0-2.

26

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάλι το θαύμα του και στις καθυστερήσεις πήρε μία πολύτιμη νίκη από τη Ξάνθη με 2-1. Ισοπαλία-«αυτοκτονία για ΠΑΟΚ, 3-3 στην Πάτρα. Στο 1-1 έμειναν Αρης και Ηρακλής. Ιωνικός-Ακράτητος 2-1, Αιγάλεω-ΟΦΗ 0-0, Εθνικός Α.-Πανιώνιος 0-2.


«Δώρο» Ολισαντέμπε η νίκη στον ΠΑΟ


Ένα γκολ του Εμανουέλ Ολισαντέμπε, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης, στην ακριτική πόλη. Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός, που είχε μπει ως αλλαγή στο 74΄, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και κράτησε «ζωντανούς» τους «πράσινους», στην προσπάθεια που κάνουν να προλάβουν το… τρένο του Champions League.



Πρόκειται βέβαια για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με ακριβώς το ίδιο σενάριο, καθώς και την προηγούμενη Κυριακή η ομάδα του Μαρκαριάν είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ και πάλι στις καθυστερήσεις.


Στο 37ο λεπτό, όταν από φάουλ του Ουακίλι, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Κορδονούρης μόνος τους στο «πίσω› δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στην Ξάνθη.


Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» αμέσως μετά το γκολ και απείλησε με κεφαλιές των Βλάοβιτς, Κωνσταντίνου, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Κροάτης, όμως, ήταν αυτός που για ακόμη μία φορά έβγαλε από τη δύσκολη θέση τους «πράσινους». Με ένα απ ευθείας φάουλ, από αυτά που φέρουν την υπογραφή του, έγραψε το 1-1, σκοράροντας για 8η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.


Η Ξάνθη γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνη και ο Σέρχιο Μαρκαριάν πέρασε στον αγώνα τους Λυμπερόπουλο και Ολισαντέμπε, με σκοπό να «αρπάξει» τη νίκη στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.


Τίποτε δεν άλλαξε, μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε έφυγε ταχύτατα σε μία αντεπίθεση. Ο Ζαπρόπουλος με μια βουτιά… αυτοθυσίας τού άρπαξε τη μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε, όμως έδωσε την ευκαιρία στον Βλάοβιτς να εκτελέσει φάουλ από πολύ πλεονεκτική θέση.


Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο, λένε… Από το φάουλ του Κροάτη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Μπούτσεκ και στην επαναφορά ο Ολισαντέμπε την έστειλε στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Ζαπρόπουλος, Ζωγραφάκης (57΄ Πέτρου), Παπαδημητρίου, Ουακίλι (84΄ Σφακιανάκης), Λαμπριάκος, Λάιτνερ, Γκάγκερ, Κορδονούρης, Βάλλας, Μπα (60΄ Πρίττας).
Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (46΄ Σάριτς), Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Μικάελσεν, Καραγκούνης (74΄ Ολισαντέμπε), Κόλκα, Βλάοβιτς, Κωνσταντίνου (74΄ Λυμπερόπουλος).



Συγκλονιστικό ματς στην Πάτρα



Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στην Πάτρα, όπου Παναχαϊκή και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3, παρ ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.



Το πρώτο ημίωρο του αγώνα κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Μέχρι που στο 31΄ ενα σουτ του Γιασεμάκη Γιασεμή αιφνιδίασε τον Κιούρκο κι έτσι διαμορφώθηκε το 0-1. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι γηπεδούχοι να συνέλθουν, στο 33΄ ο Γιώργος Γεωργιάδης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στους περίπου 1.500 φιλάθλους του «δικεφάλου» που ταξίδευσαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.


Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου, όμως στο 56ο λεπτό ο Γεωργιάδης εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και από κοντά πέτυχε το 3-0, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.


Και εκεί που φαινόταν ότι όλα είχαν τελειώσει, η Παναχαϊκή κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, πληρώνοντας τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα. Στο 63΄ η βολίδα του Παπαδόπουλου αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Τοχούρογλου όμως στη συνέχεια ο Γάλλος Φρανκ Ιστιόλ μείωσε σε 3-1.


Μόλις δύο λεπτά αργότερα, πάλι ο νεοαποκτηθείς Γάλλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και ο Βασίλης Μπορμπόκης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.


Οι Πατρινοί πίστεψαν στις δυνάμεις τους και στο 75ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση. Ήταν μια σέντρα του Γιώργου Κωστή, ο Τοχούρογλου πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και ο Κομίνχες έγραψε το τελικό 3-3, σκοράροντας εναντίον της παλιάς ομάδας του.


Παναχαϊκή: Κιούρκος, Γκίτσης, Μουκφίρ, Κατσουράνης, Βαβίλης (23΄ Γυριχίδης), Μπαντάς, Γκουζιώτης, Κομπαγιάσι (57΄ Κωστής), Βούκσεβιτς (63΄ Κομίγχες), Ιστιόλ, Παπαδόπουλος.
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Κατσιαμπής, Χασιώτης, Καραδήμος, Κωνσταντινίδης, Κούτσης, Καφές, Γεωργιάδης (63΄ Σπάσιτς), Γιασεμή (51΄ Φρούσος), Οκκάς (90΄ Ζαβαντίας).


Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ, Αρης και Ηρακλής


Με ισοπαλία 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον Ηρακλή, που πλέον μοιράζονται την 7η θέση της βαθμολογίας.


Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 21ο λεπτό, όταν ο Βραζιλιάνος Έντερσον Φοφόνκα ευστόχησε σε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Κυριαζής, ο οποίος ανατράπηκε από τον Μαλλού μέσα στην περιοχή του Κατεργιαννάκη.


Ο Αρης έμοιαζε να τα έχει χαμένα, αφού οι παίκτες του υπέπεσαν σε αρκετά λάθη. Όμως, οι «κίτρινοι» στάθηκαν τυχεροί αφού ισοφάρισαν στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Στο 32΄ μετά από σέντρα του Τσμπαρί, ο Χαριστέας «τράβηξε» πάνω του ολόκληρη την άμυνα του Ηρακλή και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Θεοδωρίδη, ο οποίος ψύχραιμα την έστειλε στα δίχτυα του Κώστα Χαλκιά.


Στο δεύτερο ημίχρονο τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα γκολ με το 1-1 του α ημιχρόνου να είναι δικαίως και το τελικό.


Αρης: Κατεργιαννάκης, Λουμπούτης (82΄ Μπάρκογλου), Μαλλούς, Κολτσίδας (46΄ Πριλάσνιγκ), Τσμπαρί, Νούσιας, Βαλερί, Μορίς, Κυζερίδης (79΄ Ναγκόλι), Θεοδωρίδης, Χαριστέας.
Ηρακλής: Χαλκιάς, Κυριαζής, Κουτσουρές, Στολτίδης, Δρούγας, Μιλόγεβιτς, Φοφόνκα (87΄ Κορμαρής), Χάγκαν, Νασιόπουλος (65΄ Κολομπούρδας), Νεμπεγλέρας, Κεμπάτζε (68΄ Βακουφτσής).





Νίκη του Πανιωνίου με διαμαρτυρίες του Εθνικού Αστέρα




Ένα γκολ το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα, έκρινε τον αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον Πανιώνιο που έγινε στο γήπεδο της Καισαριανής. Οι «κυανέρυθροι» πήραν τη νίκη με 2-0 αφού κατάφεραν να κρατήσουν σχεδόν για 80 λεπτά το πρώτο τέρμα τους, που σημείωσε ο Ιωάννου και το οποίο ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαγγέλης Μάντζιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Στο 11ο λεπτό έγινε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ. Ένα πλάγιο άουτ, που έμοιαζε με… κόρνερ, από τον Τούρκο Ερόλ έστειλε τη μπάλα στη μικρή περιοχή του Μιχαηλίδη. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων προσπάθησε να απομακρύνει, όμως ο Ιωάννου (πιθανότατα με το χέρι) την έστειλε στα δίχτυα.



Πάντως, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκώνια (3΄), Βλτσεκ (14΄ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μιχαηλίδης), ενώ η μοναδική φορά που απείλησε ο Αστέρας ήταν στην εκπνοή του ημιχρόνου με ένα φάουλ του Ποδαρά, που απομάκρυνε ο Ντρόμπνι.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, καθώς ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου με τις αλλαγές που πραγματοποίησε κατάφερε να «μπλοκάρει» τις προσπάθειες των γηπεδούχων για την ισοφάριση. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βαγγέλης Μάντζιος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μιχαηλίδη και δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει.


Eθνικός Αστέρας: Μιχαηλίδης, Παπαθανασίου (69΄ Νικηφόρος), Ετουσέι, Πάβλοβιτς, Λαγός, Τσαλίκης, Κοντόπουλος, Μπασινάς (21΄ Ποδαράς), Τριανταφύλλου, Μπάντοβιτς, Χουζούρης (24΄ Τέσοβιτς).
Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Ευθυμιάδης, Απ.Μάντζιος (81΄ Φερεκίδης), Ραγκουέλ, Λαλίκ, Χασιώτης, Ερολ, Γκώνιας, Ιωάννου (73΄ Γιαννόπουλος), Κάφαλης (89΄ Β.Μάντζιος).


Έμειναν στο 0-0 Αιγάλεω και ΟΦΗ


Ένα «άνοστο» 0-0 προσέφεραν στους φιλάθλους το Αιγάλεω και ο ΟΦΗ στον μεταξύ τους αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή και απείλησε την ομάδα του Γιώργου Χατζάρα. Κάποια σουτ του Πίτσου (2΄) και Νιόπλια (23΄) έφυγαν άουτ, ενώ στο 35΄ ο Σέρβος τερματοφύλακας Μπίκιτς ήταν αυτός που κράτησε το «μηδέν» όταν πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Κιάσσο.


Η είσοδος του Χλωρού (αντί του Μανουσάκη) και η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση του Ουάνγκα έδωσε ρυθμό στο Αιγάλεω που στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε τις ισορροπίες. Είχε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες στην περιοχή του Μπεκιάι, ο οποίος παρέμεινε θεατής στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.


Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 78΄ όταν ο Ουάνγκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.


Αιγάλεω: Μπίκιτς, Παπουτσής, Μεϊδάνης, Αντονετί, Συμεωνίδης, Ουάνγκα, Σκοπελίτης, Ντελ Σινιόρε (70΄ Αλεξόπουλος), Σβένσον (39΄ Μανουσάκης) Νικολόπουλος (46΄ Χλωρός), Αγρίτης
ΟΦΗ: Μπεκιάι, Μπελεβώνης, Πίτσος, Κολιτσιδάκης, Μοσχογιάννης, Κώτσιος, Νιόπλιας, Κιάσσος, Μουνιός, Σοάρες, Διγκόζης (89΄ Σίμος).


Νίκη σωτηρίας για τον Ιωνικό


Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής πανηγύρισε ο Ιωνικός, που επικράτησε 2-1 του Ακράτητου στο γήπεδο της Νεάπολης. Ήταν ένας αγώνας «γεμάτος» ένταση, που σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές.


Ο Σωκράτης Γέμελος βρισκόταν στον πάγκο αντί του Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος απομακρύνθηκε στις αρχές της εβδομάδας και φαίνεται ότι η αλλαγή αυτή διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των παικτών.


Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη νίκη, αφού ήταν πιο αποφασισμένοι από τους αντιπάλους τους. Από συνεργασία των δύο παικτών, προήλθε και το πρώτο γκολ του Ιωνικού στο 38ο λεπτό, όταν ο Σύριος μέσος επιχείρησε σέντρα, η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Στάουτσε και στην επαναφορά ο Νασιμέντο δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.


Στο 60΄ και μετά από κόρνερ του Αφάς, ο Χρήστος Μικές κέρδισε όλες τις κόντρες και με ένα… περίεργο πλασέ έγραψε το 2-0 και απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του. Ο Ιωνικός ήταν, πλέον, αγκαλιά με την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.


Από το 65ο λεπτό ο Ιωνικός, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ζοσιμάρ Νασιμέντο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στο Δαμίγο και αποβλήθηκε.


Ο Ακράτητος κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 77ο λεπτό, με μια έξοχη ατομική ενέργεια του Ηλιόπουλου, που άδειασε την άμυνα των γηπεδούχων και μείωσε σε 2-1. Όμως, δύο λεπτά αργότερα, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, αφού το δρόμο για τα αποδυτήρια (δεύτερη κίτρινη) πήρε και ο Γκαρόζης των φιλοξενουμένων.


Στο 83΄ αποβλήθηκε κι άλλος ένας παίκτης του Ακράτητου, ο Λιθιουανός Μικουλένας, που είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μπριάκου για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μικέ.


Ιωνικός: Στρακόσια, Χάουγκλαντ, Ξανθόπουλος, Μικές, Πάβλακ, Κουρμπέλο, Νολ, Αφάς (70΄ Μαρκομιχάλης), Ντελγκάδο (78΄ Νταρακλίτσας), Νασιμέντο, Μονταμπόρ
Ακράτητος: Στάουτσε, Τσβετάνοφ (62΄ Μικουλένας), Δαμίγος, Σούχαντσουκ, Μαγκαφίνης (53΄ Ραζανάουσκας), Μεσέρδης, Οτο, Γκαρόζης Μπορέλι (64΄ Βελέντζας), Ζιάκκας, Ηλιόπουλος


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 28
2. ΑΕΚ 27
3. ΠΑΟΚ 22
4. Παναθηναϊκός 21
5. Ξάνθη 19
6. ΟΦΗ 18
7. Αρης 17
8. Ηρακλής 17
9. Πανιώνιος 16
10. Εθν.Αστέρας 12
11. Ακράτητος 9
14. Ιωνικός 8
12. Παναχαϊκή 7
13. Αιγάλεω 6

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies