Δύο νέα φάρμακα στην καταπολέμηση του καρκίνου
Αθήνα: H επιστημονική κοινότητα και χιλιάδες άνθρωποι υποδέχοται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη νέα γενιά φαρμάκων στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Πρόκειται για χημειοθεραπευτικά φάρμακα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως "έξυπνες βόμβες" και αναστέλλουν τον υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα που σχετίζεται με τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και την ανάπτυξη του όγκου.
Αθήνα: H επιστημονική κοινότητα και χιλιάδες άνθρωποι υποδέχοται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη νέα γενιά φαρμάκων στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
Πρόκειται για χημειοθεραπευτικά φάρμακα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως «έξυπνες βόμβες» και αναστέλλουν τον υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα που σχετίζεται με τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και την ανάπτυξη του όγκου.
Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών δύο νέα σκευάσματα, το Ιressa της Αstra Zeneca, το οποίο χορηγείται από το στόμα, και το ενέσιμο C225 της ΙmClone Systems.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πολύ καλή ανταπόκριση από μεγάλη ποικιλία όγκων, καθώς στα πλεονεκτήματα των δύο φαρμάκων συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι προσβάλλουν αποκλειστικά τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή, και ξεπερνώντας έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα της χημειοθεραπείας.
«Ο συνολικός ρυθμός ανταπόκρισης στην αγωγή ήταν πολύ υψηλότερος από τον αντίστοιχο στην κλασική χημειοθεραπεία» υποστήριξε ο Dr Jose Baselga του Πανεπιστημίου Vall d΄ Hebron της Βαρκελώνης.
Τα δύο σκευάσματα αναμένεται να διατεθούν στην αγορά τον επόμενο χρόνο.
health.in.gr
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
- H Euroleague έβγαλε ανακοίνωση με απολογητικό χαρακτήρα για το φιάσκο με τα εισιτήρια του Final Four
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442