
Aλλαγές στην παραγωγή των μοντέλων της GM Ευρώπης
Με στόχο τη βελτίωση της θέσης της στην αγορά και την επαναφορά της εταιρείας στην κερδοφορία, τα σχέδια της GM Eυρώπης, όσον αφορά στην παραγωγή των υπάρχοντων αλλά και των επερχόμενων μοντέλων της, αλλάζουν.
Με στόχο τη βελτίωση της θέσης της στην αγορά και την επαναφορά της εταιρείας στην κερδοφορία, τα σχέδια της GM Eυρώπης, όσον αφορά στην παραγωγή των υπάρχοντων αλλά και των επερχόμενων μοντέλων της, αλλάζουν.
Οι απώλειες της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2000 έφτασαν στα 181 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να είναι μεγαλύτερες. Προκειμένου να δημιουργήσει η εταιρεία πλεόνασμα εσόδων, οι υπεύθυνοι θεωρούν αναγκαία πλέον τη μείωση της παραγωγής κατά 400.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2004.
Το γεγονός έχει αντίκτυπο στις κατασκευαστικές μονάδες της εταιρείας στην Ευρώπη αλλά και στο στρατηγικό σχεδιασμό της GM, όσον αφορά στα μοντέλα που κυκλοφορούν ή πρόκειται να διατεθούν στο μέλλον στην αγορά.
H αρχή έγινε από τη μονάδα παραγωγής στο Luton, όπου κατασκευάζονται μοντέλα της Vauxhall, θυγατρικής της General Motors στη Bρετανία. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, η παραγωγή του Vectra θα συνεχιστεί από τις αρχές του 2001 σε μία μόνο βάρδια και αναμένεται να σταματήσει, όταν το μοντέλο αντικατασταθεί την άνοιξη του 2002.
Στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στο Luton θα κατασκευάζονται κυρίως επαγγελματικά και εκτός δρόμου οχήματα, όπως το νέο επαγγελματικό van μεσαίου μεγέθους Vivaro και το Frontera. H παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων, όπως το Astra και το μοντέλο που αναμένεται να αποτελέσει το Vectra νέας γενιάς, θα συγκεντρωθεί στο Ellesmere Port.
H GM Eυρώπης ευελπιστεί ότι στην προσπάθειά της να δημιουργήσει πλεόνασμα εσόδων θα συμβάλει σημαντικά η μείωση του κόστους υλικών, την οποία εξασφαλίζει η συμμαχία της εταιρείας με τη Fiat. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών δημιουργείται μια ειδική κοινή ομάδα υπεύθυνη για την αγορά και το σχεδιασμό των προϊόντων, η οποία θα συνεργάζεται με τους προμηθευτές της GM Εurope και θα αναλάβει να μειώσει το τρέχον κόστος υλικών παραγωγής.
auto.in.gr
- Σοκαρισμένη η Μελόνι για τα υπέρογκα νοσήλια σε τραυματίες του Κραν Μοντανά- «Ζήτησαν 70.000 ευρώ για λίγες ώρες»
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442