Κρέας στο εργαστήριο δημιούργησαν Ολλανδοί επιστήμονες
Αμστερνταμ: Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να "παρασκευάσουν" κρέας από κύτταρα, το οποίο ευελπιστούν ότι θα διοχετεύσουν στην αγορά τροφίμων, επισημαίνεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού "Geo-Wissen Ernaehrung".
Αμστερνταμ: Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να «παρασκευάσουν» κρέας από κύτταρα, το οποίο ευελπιστούν ότι θα διοχετεύσουν στην αγορά τροφίμων, επισημαίνεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Geo-Wissen Ernaehrung».
Ο δερματολόγος Βίτε Βέστερχοφ από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ ισχυρίζεται ότι οι ιστοί μυών είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν σε εργαστηριακούς δίσκους, όπως ακριβώς και τα δερματικά κύτταρα, και υποστηρίζει ότι η «πατέντα» του θα γλιτώσει πολλά ζώα από τα σφαγεία.
Αναζητώντας χρηματοδότες, ο Ολλανδός γιατρός ισχυρίζεται ότι οι έτοιμες μπουκίτσες άπαχου κρέατος -το κάθε κομμάτι θα ζυγίζει τουλάχιστον 50 γραμμάρια- μπορούν να παράγονται σε τεράστιες ποσότητες στα εργαστήρια.
Το περιοδικό διευκρινίζει ότι ο Βέστερχοφ και οι δύο επιχειρηματίες, που έχουν ήδη κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία αυτή σε όλο τον κόσμο, θα χρησιμοποιούν κύτταρα από χοίρους, βοοειδή, κοτόπουλα, καγκουρό, ακόμα και φάλαινες.
Όμως στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται περισσότερες δοκιμές, γιατί μέχρι τώρα τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται μόνο κάθε δύο με τρεις ημέρες.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.