Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων εισηγείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Αθήνα: Οι εισφορές υπέρ τρίτων παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία και η Ελλάδα θα πρέπει να τις καταργήσει, σύμφωνα με εισήγηση της εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να λάβει σύντομα την απόφασή του για το θέμα.
Αθήνα: Οι εισφορές υπέρ τρίτων παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία και η Ελλάδα θα πρέπει να τις καταργήσει, σύμφωνα με εισήγηση της εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να λάβει σύντομα την απόφασή του για το θέμα.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, που δημοσιεύει την είδηση, η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στην κυβέρνηση, αφού αυτή θα υποχρεωθεί να καταργήσει τους φόρους υπέρ τρίτων, έχοντας ακόμη νωπή την οδυνηρή περιπέτεια με το ασφαλιστικό.
Κατά τη δίκη που διεξήχθη στις 7 Ιουνίου, ύστερα από προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει ότι θα διευθετήσει σύντομα το θέμα με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορμή για την προσφυγή της Κομισιόν αποτέλεσαν οι εισφορές υπέρ τρίτων ή οι κοινωνικοί πόροι που αφορούσαν στα Ταμεία Νομικών και Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Ευρωδικαστηρίου και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.
Η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει ευρύτερες προεκτάσεις, καθώς αφορά αφενός στη βιωσιμότητα αρκετών ασφαλιστικών ταμείων και αφετέρου σε εκατομμύρια Έλληνες που καλούνται να καταβάλουν σημαντικά ποσά σε ταμεία που δεν ανήκουν και από τα οποία δεν προσδοκούν τίποτα.
health.in.gr
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442